időjárás 10°C Aurél 2023. október 5.
logo
Újabb csaknem 110 millió forinttal többe kerül a tömegközlekedés Hódmezővásárhelyen

Tovább vastagodik Márki-Zay Péter kampányfuvarosának pénztárcája

Magyar Nemzet
Forrás: Promenad24
2023.09.18. 10:49 2023.09.18. 11:16
Tovább vastagodik Márki-Zay Péter kampányfuvarosának pénztárcája

Tovább vastagszik Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester kampányfuvarosának pénztárcája, sokkal többe kerül Jovány Gyula Hódmezővásárhelynek, mint azt korábban ígérték – írja a Promenad24.hu a keddi közgyűlésre benyújtott polgármesteri előterjesztés alapján. Ebből kiderül, hogy az önkormányzat százmilliós nagyságrendben ad át újabb forrásokat a közlekedésszervezésért is felelős cégének, a Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt.-nek (HVSZ), amely a „Jovány-számlákat” fizeti.

Vásárhely
Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere (Fotó: Mirkó István)

 

Kompenzálják Vásárhelyen a veszteséget

A lap felhívta a figyelmet, hogy az önkormányzat folyamatosan trükközik a számokkal, egy dolog azonban változatlan: mindig újabb és újabb tízmilliók vándorolnak Márki-Zay kampányfuvarosához. – A módszer általában az szokott lenni, hogy az év elején meghatároznak egy alacsonyabb összeget a tömegközlekedésre, Márki-Zay Péter egy esztendőn át harsogja a kézivezérelt propagandamédiájában, hogy ő mennyire okos, hogy Jovány mennyire olcsó, és milyen nagyon hálásak lehetnek ezért neki a vásárhelyiek.

Utólag aztán sok tíz millióval „kompenzálják” a HVSZ veszteségeit, de arról „elfelejtenek” már beszámolni, hogy végül durván megdrágult a Jovány-szolgáltatás és mekkora is lett a tényleges számla

– emelték ki.

 

Komoly osztalékot vettek ki

A keddi közgyűlésen most Márki-Zay Péter előterjesztésére arról döntenek a képviselők, hogy a 2022-es évre az eddig kifizetett összegen felül visszamenőleg további közel 75 millió forintot tolnak át harminc napon belül a közlekedésszervező HVSZ-nek. De az idén is már pluszforrásokra van szükség, az első félévi „veszteségek” miatt újabb 34 millió forinttal kell „kompenzálni” a tömegközlekedésért felelős társaságot.

Emlékeztettek arra, hogy Márki-Zay Péter úgy vette el az állami tulajdonú Volánbusztól a tömegközlekedési szolgáltatást és szervezte ki a buszbizniszt a saját kampányfuvarosának, hogy közben egy sor törvénysértést követett el.

A Promenad24.hu arról is beszámolt, hogy Jovány Gyula tavaly 36 millió, felesége 9 millió forint osztalékot vett ki a családi cégből.

Borítókép: Márki-Zay Péter körül gyülekeznek a viharfelhők (Fotó: Mirkó István)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.