Tovább vastagodik Márki-Zay Péter kampányfuvarosának pénztárcája

Újabb csaknem 110 millió forinttal többe kerül a tömegközlekedés Hódmezővásárhelyen.

Forrás: Promenad242023. 09. 18. 10:49
null
20211017 Budapest Márki-Zay Péter (képen), Hódmezővásárhely polgármesterének, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltjének előválasztás eredményvárója az Anker közben. Fotó: Mirkó István MI Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tovább vastagszik Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester kampányfuvarosának pénztárcája, sokkal többe kerül Jovány Gyula Hódmezővásárhelynek, mint azt korábban ígérték – írja a Promenad24.hu a keddi közgyűlésre benyújtott polgármesteri előterjesztés alapján. Ebből kiderül, hogy az önkormányzat százmilliós nagyságrendben ad át újabb forrásokat a közlekedésszervezésért is felelős cégének, a Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt.-nek (HVSZ), amely a „Jovány-számlákat” fizeti.

Vásárhely
Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere (Fotó: Mirkó István)

 

Kompenzálják Vásárhelyen a veszteséget

A lap felhívta a figyelmet, hogy az önkormányzat folyamatosan trükközik a számokkal, egy dolog azonban változatlan: mindig újabb és újabb tízmilliók vándorolnak Márki-Zay kampányfuvarosához. – A módszer általában az szokott lenni, hogy az év elején meghatároznak egy alacsonyabb összeget a tömegközlekedésre, Márki-Zay Péter egy esztendőn át harsogja a kézivezérelt propagandamédiájában, hogy ő mennyire okos, hogy Jovány mennyire olcsó, és milyen nagyon hálásak lehetnek ezért neki a vásárhelyiek.

Utólag aztán sok tíz millióval „kompenzálják” a HVSZ veszteségeit, de arról „elfelejtenek” már beszámolni, hogy végül durván megdrágult a Jovány-szolgáltatás és mekkora is lett a tényleges számla

– emelték ki.

 

Komoly osztalékot vettek ki

A keddi közgyűlésen most Márki-Zay Péter előterjesztésére arról döntenek a képviselők, hogy a 2022-es évre az eddig kifizetett összegen felül visszamenőleg további közel 75 millió forintot tolnak át harminc napon belül a közlekedésszervező HVSZ-nek. De az idén is már pluszforrásokra van szükség, az első félévi „veszteségek” miatt újabb 34 millió forinttal kell „kompenzálni” a tömegközlekedésért felelős társaságot.

Emlékeztettek arra, hogy Márki-Zay Péter úgy vette el az állami tulajdonú Volánbusztól a tömegközlekedési szolgáltatást és szervezte ki a buszbizniszt a saját kampányfuvarosának, hogy közben egy sor törvénysértést követett el.

A Promenad24.hu arról is beszámolt, hogy Jovány Gyula tavaly 36 millió, felesége 9 millió forint osztalékot vett ki a családi cégből.

Borítókép: Márki-Zay Péter körül gyülekeznek a viharfelhők (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.