Vasútvonal készül Ferencváros és Soroksár között

Budapest körül a kormány logisztikai gyűrűt hoz létre, ez rácsatlakozik a Budapest–Belgrád vasútvonal fejlesztésére.

Forrás: VG, Magyar Közlöny2023. 09. 26. 7:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Közlönyben kormányhatározat jelent meg a Budapest–Belgrád vasútvonal Ferencváros–Soroksár közötti szakaszának megvalósításáról – írja a VG. A határozat értelmében a kormány 648 millió forintot különített el a szakasz megépítéséhez, amely három év között oszlik szét, köztük már az idei, 2023-as költségvetést is megterhelve.

Mint korábban beszámoltunk róla, Budapest körül a kormány egy logisztikai gyűrűt hoz létre. Ez rácsatlakozik a Budapest–Belgrád vasútvonal fejlesztésére és a V0-s vasúti körgyűrűre.

A Budapest–Belgrád vasútvonal Ferencváros–Soroksár közötti szakaszának megvalósítására az idei költségvetésből 111 800 000 forint jut, míg a jövő évi költségvetésből 243 800 000, a 2025-ösből pedig 292 400 000 forintot különít el a kormány. A határozat végrehajtásának felelősei a pénzügyminiszter, valamint az építési és közlekedési miniszter, vagyis Varga Mihály és Lázár János.

Borítókép: Kezdetét veszi a tervezési és kivitelezési munka a Ferencváros állomás és Soroksár közötti szakaszon (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.