időjárás -2°C Vilma 2023. december 5.
logo

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

A telefonja buktatta le az egyik tettest, így fogták el a bűnöző párost

Vége szakad a lopássorozatnak, fülön csípték a tolvajokat

2023.09.11. 12:01
Vége szakad a lopássorozatnak, fülön csípték a tolvajokat

Véget vetettek a tatai rendőrök egy lopássorozatnak, amit egy Győr-Moson-Sopron vármegyei páros követett el a város területén – erről adott hírt a Police.hu. Mint írták, a rendőrségre szombaton délután érkezett bejelentés, miszerint egy tatai boltban két személy feltehetően lopott bankkártyával fizetett.

lopás
Előkerültek a lopássorozat bizonyítékai. Forrás: Police.hu

 

Meglett a lopott holmi

Nem sokkal később egy másik üzletből is telefonáltak, ahol feltűnt a férfi és a nő. – A rendőrök tudták, hogy aznap az Öreg-tó partjáról ismeretlenek mobiltelefont és pénztárcát loptak el, így azt is, hogy ennek a bűncselekménynek az elkövetői vásároltak az üzletekben – mutattak rá. Hozzátették: a tatai rendőrkapitányság járőrei még aznap igazoltattak egy férfit és egy nőt, akikre illett a bolti eladó által megadott személyleírás.

Őket úgy érték el, hogy egy korábbi intézkedéskor az egyenruhások felírták a férfi telefonszámát, így felhívták, és megtudták tőle, hogy a baji vasútállomáson vannak.

Mindkét személyt előállították a rendőrkapitányságra. A tettesek elismerték, hogy ők követték el a lopást, és azt is elmondták, hogy az elvitt holmikat hova rejtették el. Ezeket a rendőrök a Cseke-tó partján, egy betonkút mögött meg is találták.

 

Fény derült a lopássorozatra

Kiderült, hogy a páros nem először követett el lopást a városban. Július végén egy autóból mobiltelefont és pénztárcát vittek el, augusztus elején egy lakókocsiból kozmetikai termékeket és ruhaneműket emeltek el, néhány héttel később pedig az Öreg-tó partján egy őrizetlenül hagyott pénztárcát és mobilt vettek magukhoz. A 27 éves F. Márk és a 30 éves H. Krisztina ellen lopás gyanúja miatt indult eljárás, kihallgatásukon mindketten beismerő vallomást tettek.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.