Visszatér a politikába a Jobbik utolsó mohikánja, kivezetne minket az Európai Unióból

„Nincs más lehetőségem, csatasorba állok” – jelentette ki a politikus.

2023. 09. 13. 15:45
eu Fotó: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nincs más lehetőségem, csatasorba állok” – adta hírül Facebook-bejegyzésében Volner János. Az szebb időket is megélt Jobbik egykori nagyágyúja arról számolt be, hogy otthagyja az üzleti világot és visszatér a politikába. 

A Huxit Párt alapítója úgy gondolja, hogy a politikai színpadról való távozása után semelyik párt nem karolta fel az Európai Unióból (EU) való kilépés témáját, pedig szerinte másfél milliós szavazati támogatottsága van az ügynek. 

A Fidesz továbbra is ragaszkodik hazánk uniós tagságához, Orbán Viktor még mindig megpróbálja menteni az Európai Uniót. A Mi Hazánk teszetoszaságát végképp nem értem, hiszen egy nemzeti-radikális pártnak kifejezetten jól állna a Huxit ügyének bátor képviselete.

– fogalmazott Volner János.

A pártelnök szerint meg kell értetni a magyar társadalom EU-párti többségével, hogy az unióból való kilépés nem jelenti a vámhatárok újbóli létrejöttét, hiszen az Európai Szabadkereskedelmi Társulás (EFTA) tagjaként ugyanúgy része maradhat Magyarország a közös piacnak, mint más, szintén nem EU-tagállamok. 

Az EU-ból való kilépésünk esetén az utazási korlátozásoktól sem kell tartanunk, ugyanis a schengeni övezethez való tartozásnak nem előfeltétele az uniós tagság

– hangsúlyozta a politikus. 

A Jobbik húsz évvel ezelőtti alapítói nyilatkozata elsődleges feladatának jelölte meg a posztkommunista pártok és a velük összeforrt szélsőséges liberálisok elleni küzdelmet – emlékezett vissza. 

Volner János szerint ő 2018-tól 2022-ig sokat tett annak érdekében, hogy a Jobbik támogatottsága húsz százalékról kettőre csökkenjen, és a baloldali összefogás pedig történelmi vereséget szenvedjen. „Folytatjuk” – írta.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.