A diákokat célozza meg az Amnesty International

A szervezet új módszert talált ki, ha nem mehetnek kurzusokat tartani az iskolákba.

2023. 10. 02. 8:51
null
20221126 Budapest Pedagógus tüntetés Demonstráció Valódi nemzeti konzultációt az oktatásért címmel. Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) Amnesty International NoÁr mozgalom Adom Diákmozgalom Szülői Hang Fotó: Mirkó István MI Magyar Nemzet MN Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Bár a törvény betűjét és a kormányzati kommunikáció lehetőségeit felhasználva mindent megtesznek azért, hogy ne tarthassunk emberi jogi témájú, előítéleteket csökkentő foglalkozásokat az iskolákban, mi továbbra is fontosnak tartjuk, hogy a diákok otthon legyenek ezekben a témákban. Ezért hoztuk létre az Amnesty Akadémiát, ahol bárki korlátok nélkül tanulhat – jelentette be közösségi oldalán az Amnesty International.

A szervezet online kurzusai között találunk tartalmat a nemi alapú internetes zaklatás elleni fellépésről, és a szexuális és nemi kisebbségek csoportjait érintő kérdésekről is.

Az Amnesty International nem sajnálja a pénzt az ilyen kezdeményezésekre, hiszen van mit a tejbe aprítaniuk, a szervezetet évente százmilliókkal támogatják külföldről. 

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a nemzetközi hálózat, amely sok esetben a magyar kormány ellenében dolgozik, örömmel ad pénzt a magyar szervezetének. Tavaly 158 762 436 forint érkezett a számlájukra, míg magyar adófizetőktől ennek csak a töredéke, összesen 5,5 millió forint.

Az Amnesty International kezdetben a munkások jogsérelmeivel, egyes politikai foglyok jogtalan fogva tartásával foglalkozott, de a 2010-es évekre már a menekültek, a globalizáció és az Amerika szepontjából nem baráti országok belügyei kerültek a fókuszba.

Borítókép: Az Amnesty is részt vett a pedagógustüntetésen (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.