Bátor , Ákos 2024. február 27.
logo

Baranyi „ünnepi” posztja most egy feljelentést ért

Magyar Nemzet
2023.10.24. 18:22 2023.10.24. 18:28
Baranyi „ünnepi” posztja most egy feljelentést ért

Folytatódik a Baranyi Krisztina körüli botrány. Korábban már a Magyar nemzet is beszámolt a meggondolatlan borítóképváltás körülményeiről. Arról, hogy milyen érzéseket tudott kiváltani az emberekből az, hogy a Ferencvárosi polgármester október 23-án a saját Facebook  borítóképének egy lyukas közepű zászlót állított be, amibe vissza van varrva a Magyar Népköztársaság címere.

Baranyai annak ellenére sem távolítja el a borítóképét, hogy a kommentekből egyértelműen látszik, az embereknek nem tetszik ez a kép. A véleményeket jól jelzi az, hogy rengeteg negatív reakciót gyűjtött a kép, valamint az, hogy Hamberger Ádám, a Ferencváros vezérszurkolójának véleménye hozzávetőlegesen ugyanannyi pozitív reakciót gyűjtött.

Nem a negatív kommentek lehetnek Baranyi legnagyobb problémái most. Tényi István az ügyben ismeretlen elkövető ellen a 2012. évi C. törvény 335. §-ába ütköző, 

önkényuralmi jelkép használata vétség gyanúja miatt tett bejelentést.

Tényi emlékeztetett arra is, hogy az önkényuralmi jelkép terjesztése, nagy nyilvánosság előtti használata és közszemlére tétele akkor büntetendő, ha azt a köznyugalom megzavarására alkalmas – különösen az önkényuralmi rendszer áldozatainak emberi méltóságát vagy kegyeleti jogát sértő – módon követik el.

Véleménye szerint a Facebook közösségi oldalon megosztott képi hivatkozás – a mindenkit megillető véleménynyilvánításon túl – alkalmas lehet arra, hogy a kommunista rendszer bűneit és az 1956-os forradalom eszméjét jelentéktelen színben ábrázolja. 

Tényi szerint 1956-ot 2023-ban nem lehet a népköztársaság címerével ünnepelni. Ez ellentés az alaptörvény szellemével.

A vonatkozó rendelkezések alapján az ügy kivizsgálását, szükség esetén nyomozás megindítását, az esetleges elkövető felkutatását, illetve a bűncselekmény gyanújának megállapítását kérte Tényi István a rendőrségtől – számolt be a Mandiner.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.