Betilthatják az energiaital-vásárlást a 18 év alattiaknak

Hollik István és Nacsa Lőrinc közös videóban beszéltek arról, hogy javasolni fogják, hogy 18 éves kor alatt ne lehessen energiaitalokat venni.

2023. 10. 03. 17:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az energiaitalok gyermekek általi – sok esetben napi szintű – fogyasztása komoly veszélyt jelent a fiatal generáció egészségére – közölte Hollik István, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója egy, a hivatalos közösségi oldalára feltöltött videóban.   

A mentőszolgálat az elmúlt négy évben átlagosan évi száz olyan esetet rögzített, ahol 18 év alatti gyermeket energiaital miatt kellett kezelni 

– idézte fel a politikus. Az energiaitalok fogyasztása 18 éves kor alatt egészségügyi kockázatot jelent – kommentálta Hollik István, hozzátéve, hogy lépéseket terveznek tenni az ügyben.

– Szívleállás miatt halt meg egy 14 éves fiú hatvani iskolájában egy éve, akiről az esetet követően kiderült, hogy rosszulléte előtt is energiaitalokat ivott – idézte fel a videóban szintén megszólaló Nacsa Lőrinc, a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselője. Mint elmondta, több tanár is megerősítette, hogy 

az iskolában gyakori jelenség, hogy a gyerekek 10-11 óra környékén elalszanak az órán, mert akkor múlik el a hatása a reggel, iskolakezdés előtt elfogyasztott energiaitaloknak. 

Az ilyen és ehhez hasonló esetek miatt arra kérik a frakciószövetségüket, hogy vizsgálja meg a javaslatukat, egy olyan új szabályozás lehetőségét, mely alapján 18 éves korig hasonlóan az alkoholhoz az energiaital vásárlása és fogyasztása is betiltásra kerül – zárta közleményét Nacsa Lőrinc, a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselője.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.