Gázolás miatt késnek a vonatok a győri vasútvonalon

Tatabánya és Tata között csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok.

2023. 10. 08. 11:31
null
Budapest, 2023. február 25. Három összekapcsolt KISS emeletes motorvonat 1200 utassal elindul a Nyugati pályaudvarról 2023. február 25-én. Elõzõleg a pályaudvaron sajtótájékoztatót tartott Pafféri Zoltán, a MÁV elnök-vezérigazgatója, Mosóczi László, a MÁV-START vezérigazgatója és Homolya Róbert, a Stadler Trains Magyarország Kft. ügyvezetõ igazgatója abból az alakalomból, hogy mind a negyven KISS emeletes motorvonat forgalomba állt. MTI/Lakatos Péter Fotó: Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap délelőtt a Keleti pályaudvarról 7:40-kor Bécsbe indult Railjet Tatabánya és Tata között elütött egy embert – tudatta a Mávinform a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben.

Mint írták, a helyszínelés végéig a két állomás között csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok, ezért a győri fővonalon húsz–negyven, esetenként negyven–hatvan perces késésekre, hosszabb eljutási időre kell számítani. 

Jelezték, hogy a késések csökkentése érdekében forgalmi változásokat vezettek be. Ezek szerint a soproni és szombathelyi InterCity-vonatok csak Komáromig közlekednek, illetve onnan is indulnak, ezért az InterCity-pótlóbuszok meghosszabbított útvonalon, Budapest-Kelenföld és Komárom között járnak. Emellett a Szárligetről 9:07-kor Győrbe indult S10-es vonat csak Tatabányáig közlekedett. Továbbá a Győrből 10:38-kor Szárligetre és a Szárligetről 11:07-kor Győrbe induló S10-es vonat (4825, 4814) nem közlekedik. 

A balesetben érintett vonat utasait Vértesszőlősön a következő Bécsbe tartó vonatra, a Hortobágy EuroCityre (EC 140) szállítják át

– tették hozzá.

A győri vonal egy másik szakaszán, Szárliget és Herceghalom között egyébként felújítás miatt szintén csak egy vágányon közlekednek a vonatok, ami ott is nehezíti az eljutást. 

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.