Jobb, ha búcsút int a reménynek, nem lesz egységes időszámítás

Hamarosan újra állítgathatjuk az órákat.

Forrás: Világgazdaság2023. 10. 20. 13:13
Woman,Changing,Time,On,Big,Wall,Clock
1078581419 Fotó: New Africa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Október 29-én ismét véget ér Magyarországon a nyári időszámítás, vagyis ezen a napon hajnali három órakor hirtelen visszarepülünk egy órát az időben, és ismét csak hajnali két óra lesz, tehát egy órával tovább aludhatunk – hívta fel a figyelmet cikkében a Világgazdaság.

Hozzáfűzik, hogy bár az óraátállítás befejezéséről már döntött az Európai Unió, sőt arra 2022-es céldátumot is meghatározott, ám ez az időpont elmúlt, az óraátállítás pedig maradt, így nincs más hátra, mint

október 29-én visszaállítani az órákat.

Az óraátállításról nagyjából azóta zajlanak viták, hogy azt bevezették, például mert vannak, akik a hatásait hetekig viselik, felborul az alvási ciklusuk, sokaknak este nehéz elaludni, reggel ezért kialvatlanul ébrednek, és 

akár az enyhe depresszió tüneteit is érzékelhetik magukon. 

A koncentrációs képességek romlása miatt pedig a folyamat akár több balesethez is vezethet az utakon. 

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.