Kigyulladt egy ház Zuglóban, meghalt egy férfi

A tűzoltók percek alatt kiértek, és eloltották a lángokat.

2023. 10. 30. 9:45
Tűz ütött ki egy háromlakásos társasházban kedden este, Budapest tizenhatodik kerületében, a Csinszka utcában. A 250 négyzetméter alapterületű lakóház tetőszerkezete gyulladt ki és égett teljes terjedelmében. A tűz következtében egy gázpalack is felrobbant. A fővárosi hivatásos tűzoltók öt vízsugárral oltották el a tüzet. Az eset során nem sérült meg senki. Fotók: FKI Videócsoport Forrás: FKI Videócsoport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Háromnegyed nyolckor kapott bejelentést a katasztrófavédelem, hogy a XIV. kerületi Komócsy utcában sűrű füst áramlik ki egy egyszintes társasházból – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Az épület egyik földszinti, harminc négyzetméteres lakásában keletkezett tűz. A tűzoltók két perc alatt a helyszínre értek.

Egy hatvan év körüli férfit vittek ki az égő épületből, akinek sajnos már nem sikerült megmenteni az életét.

A lakásban egy galéria alatti ágy és a környezete, asztal és könyvespolc égett tíz négyzetméteren. A tűzoltók nyolc perc alatt eloltották a lángokat, és átszellőztették az épületet.

A tűz pontos keletkezési okát tűzvizsgálati eljárás tárja fel.

A lakástüzek 61 százaléka a fűtési időszakban történik, ezért ilyenkor még nagyobb odafigyelésre van szükség. A legjobb megoldás, ha van otthon füstérzékelő és tűzoltó készülék. A füstérzékelő a tűz keletkezésekor azonnal jelez, egy ABC porral oltó tűzoltó készülék pedig minden lakóházban keletkező tűz esetén használható – hívta fel a figyelmet a katasztrófavédelem.

Borítókép: illusztráció (Forrás: FKI Videócsoport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.