Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Kormányváltó hangulat van

Bajnai Gordontól nem lehet a jó kormányzásról tanulni.

Forrás: HírFM2023. 10. 14. 10:46
Forrás: Képernyőkép
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kormányváltó hangulat van Németországban – kommentálta a bajorországi és hesseni tartományi választások eredményét az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Hír FM közös műsorában Szikra Levente. A központ vezető elemzője kifejtette: akik Berlinben, szövetségi szinten kormányon vannak, azok gyengültek, akik ellenzékben, azok pedig erősödtek. Hangsúlyozta: a tartományi választásokat most nem helyi, hanem szövetségi szintű kérdések befolyásolták, mint a migráció, az energiapolitika és az infláció.

Szikra Levente kifejtette: 

az Alternative für Deutschland (AfD) megszűnt protestpárt lenni, ezt a német közszolgálati televízióban is elismerték. A tömörülés először lett második erő egy nyugatnémet tartományban (Hessenben), és Bajorországban is ők lesznek a legnagyobb ellenzéki párt.

A műsor másik témája az volt, hogy Fekete-Győr Andrással, a Momentum volt elnökével egyeztetett Bajnai Gordon. Fekete-Győr azt nyilatkozta, hogy a jó kormányzásról tanult Bajnaitól. A volt miniszterelnököt egyébként az amerikai demokratákhoz közel álló pénzügyi körök magyarországi képviselőjének tartják, és a DatAdat egyik tulajdonosa. Annak a DatAdatnak, amely központi szerepet játszott abban, hogy a tavalyi választásokat megpróbálták külföldről befolyásolni.

Tóth Erik, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója szerint a találkozó témája a jövő évi választások lehettek, hogy hogyan tudják majd kijátszani a rendszert, ha életbe lép a szuverenitásvédelmi törvény. – Értem, hogy Bajnai Gordonnal kell egyeztetni arról, hogy milyen a sikeres kormányzás, de pont ő az, aki nem tudja ezt megmondani – érvelt Tóth Erik.

Az Igazság óráját itt tekinthetik meg: 

Borítókép: Az Igazság órája című műsor logója (Forrás: YouTube-képernyőkép)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.