Márki-Zay Péter már beállt Karácsony mögé, Gyurcsányék még kivárnak + videó

Márki-Zay Péter nagyon rápörgött az összefogáskérdésre.

Forrás: Hír TV2023. 10. 26. 17:21
KARÁCSONY Gergely; MÁRKI-ZAY Péter
Budapest, 2021. október 8. Karácsony Gergely fõpolgármester (j) és Márki-Zay Péter, Hódmezõvásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnöke sajtótájékoztatót tart az Országház elõtt 2021. október 8-án. Karácsony Gergely visszalép az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért folytatott versenybõl. Az MSZP, a Párbeszéd és az LMP által indított politikus közölte: arra kéri támogatóit, hogy az elõválasztás második fordulójában Márki-Zay Péterre szavazzanak. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldalon diktáló Demokratikus Koalíció még nem mondta ki a végszót  – adta hírül a Hír TV. A riporterek az önkormányzati választással kapcsolatban arra akartak válaszokat kapni Niedermüller Pétertől, támogatják-e Karácsony Gergely ellenzéki összefogását. Gyurcsány Ferenc bizalmasa azonban nem adott egyenes választ, sőt azt mondta:

Arról, hogy én miről beszélgetek Gyurcsány Ferenccel, azt ne haragudjon, önnek nem árulom el, mert ez nem tartozik sem önre, sem az ön hallgatóira és nézőire.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, Karácsony Gergely október 23-i beszédében egyfelől egy új ellenzéki összefogást vizionált, másfelől a többi ellenzéki pártnak is üzenni próbált. A főpolgármester a nulla százalékra mért Párbeszéddel a háta mögött mondta azt, hogy aki szembemegy az elképzeléseivel, az kiiratkozik az ellenzékből, sőt a DK-ra utalva arról beszélt, ők csak azzal törődnek, ki a legnagyobb kicsi.

De a tavalyi választások bukott baloldali miniszterelnök-jelöltje már beállt a főpolgármester mögé, és biztosítja a támogatásáról. Karácsonyt Márki-Zay Péter nagyon rápörgött az összefogáskérdésre, Facebook-bejegyzésében tudatta, hogy Miskolcon is közreműködnének, csak a Fidesz ne nyerjen.

Az ellenzéki összefogást illetően a Jobbik – Konzervatívok már jelezte: tanulva a tavalyi választási bukásból, ők nem kívánnak az összefogás része lenni. A Párbeszéd pedig szintén úgy fogalmazott:  inkább ők is elkerülnék a terméketlen kompromisszumokat.

Borítókép: Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.