Megkezdődött az állatvédelmi témahét

A témahét célja, hogy felhívja a figyelmet az állatok védelmének fontosságára, és ösztönözze a szülőket és pedagógusokat, hogy aktívan részt vegyenek a szemléletformálásban.

2023. 10. 02. 22:24
null
Forrás: Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több ezer ember vett részt az idei állatvédelmi témahét nyitóeseményén Budapesten – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány. Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos köszöntő beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy kizárólag széles körű társadalmi összefogással lehetséges az állatvédelem fejlesztése, erősítése Magyarországon, ennek kézzelfogható példája az első ízben megrendezett állatvédelmi piknik.

Az Erzsébet téren szombaton csaknem harminc kitelepülő szervezettel találkozhattak az érdeklődők,

látványos bemutatókat, interaktív állatvédelmi játékokat tartottak, illetve közéleti személyiségek részvételével zajló állattartó öttusán és az ország legnagyobb állatasszisztált foglalkozásán is részt lehetett venni. 

Forrás: Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány

Október 2. és 15. között rendezik meg a második állatvédelmi témahetet, amelyre idén már 1850 oktatási intézmény és 245 ezer gyermek regisztrált.

Vetter Szilvia, a Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány elnöke kiemelte: az alapítvány a fenntartható állatvédelmet támogatja, ami jó az embernek, jó az állatnak, és a gazdasági szempontokra is figyelemmel tekint.

Szerinte a piknik felfogható állatvédelmi seregszemleként, azonban az is biztos, hogy az Erzsébet téren megjelent nagyszámú partnerszervezetnél is sokkal több szervezet csatlakozott az elmúlt időszakban az állatvédelmi összefogáshoz.

Forrás: Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány

A közéleti személyiségek részvételével megrendezett állattartó öttusa és az ország legnagyobb állatasszisztált foglalkozása is nagy sikert aratott.

Az állatvédelmi témahét számos interaktív foglalkozást, workshopot, előadást és játékos tevékenységet kínál minden korosztálynak. 

Forrás: Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány

A szervezők által biztosított tananyagokat és online tanórákat a pedagógusok online felületen érik el, ezáltal országrésztől függetlenül biztosított a tanintézmények részvétele. Az állatvédelmi témahét folyamán lehetőségük lesz állatvédelmi továbbképzésen is részt venni, így a gyermekek oktatásán túl a pedagógusok szemléletformálását is biztosítják.

Az állatvédelmi témahét keretein belül a regisztrált oktatási intézmények letölthető óratervekhez, projekttervekhez, online tanórákhoz, külső programokhoz, kihívásokhoz és online pedagógus-továbbképzésekhez férnek hozzá. Az állatvédelmi témahétre szülők, bölcsődék, óvodák, általános iskolák, középiskolák, egyéb oktatási intézmények és gyermekotthonok regisztrálhatnak 2023. október 2-ig a témahét weboldalán keresztül.

Borítókép: Pillanatkép a rendezvényről (Forrás: Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.