Sokszoros túljelentkezéssel zárult az új állatvédelmi ösztöndíjprogram

Megszületett a döntés az ösztöndíjasok személyéről a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány Állatvédelmi ösztöndíjprogramjának I. ütemében, amelyben az alapítvány vállalta, hogy összesen tíz diplomás szakember állatvédelmi továbbképzését finanszírozza.

Forrás: Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány2023. 09. 07. 15:25
OVÁDI Péter
Budapest, 2023. március 2. Ovádi Péter állatvédelemért felelõs kormánybiztos beszédet mond a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány megalakulása alkalmából tartott sajtótájékoztatón az Igazságügyi Minisztériumban 2023. március 2-án. Az igazságügyi tárca által létrehozott alapítvány célja az állatok jóléte és védelme, a felelõs állattartás és az állatvédelem népszerûsítése, valamint az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetekkel való együttmûködés megerõsítése. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint nyolcszoros volt a túljelentkezés az először meghirdetett jogi szakokleveles állatvédelmi szakemberképzés ösztöndíjas helyeire – tudatta közleményében a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány.

Az országban egyedülálló képzések a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán valósulnak meg hibrid formában, az Állatorvos-tudományi Egyetem Állatvédelmi Központjának szakmai együttműködésével. Két képzés indult:

  • állatvédelmi szakjogászképzés 
  • jogi szakokleveles állatvédelmi szakember képzése

A pályázatra 2023. augusztus 1-je és 31. között lehetett jelentkezni, a pályaműveket az alapítvány által összeállított szakmai zsűri pontozta a következő, előre meghirdetett szempontok alapján: 

elhivatottság, magyarországi civil állatvédelemben való aktív részvétel, állatvédelmi témában végzett kutatási tevékenység, illetve nyelvvizsgával igazolt nyelvtudás.

Az ösztöndíjprogram célja az állatvédelmi szakirányú végzettséggel egyelőre nem rendelkező, de a civil állatvédelemben részt vevő vagy részt venni kívánó diplomások állatvédelmi szakmai fejlődésének támogatása. 

Pályázatot nyújthatott be minden olyan 25 és 50 év közötti büntetlen előéletű magyar állampolgár, aki állatvédelmi szakjogászképzés esetében jogászdiplomával, a jogi szakokleveles állatvédelmi szakemberképzés esetében bármilyen felsőoktatási (egyetemi vagy főiskolás, kivéve jogász és állatorvos) végzettséggel rendelkezik. 

A pályázathoz a hivatalos dokumentumokon túl motivációs levelet is kellett mellékelni, amelyben a pályázó kifejti, hogyan hasznosítaná a magyarországi állatvédelem javára a megszerzett tudást.

A jelentkezők vállalták, hogy a megszerzendő tudást legalább öt évig a magyarországi civil állatvédelem támogatására fordítják. 

Borítókép: Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos beszédet mond a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány megalakulása alkalmából tartott sajtótájékoztatón az Igazságügyi Minisztériumban 2023. március 2-án (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.