Nem kapták meg az ígért iskolakezdési támogatást a miskolci családok

Cserbenhagyott családok, megvezetett nyugdíjasok Miskolcon címmel tartott sajtótájékoztatót csütörtök délután a borsodi vármegyeszékhelyen a miskolci Fidesz–KDNP. A média munkatársainak Szécsényi Marianna önkormányzati képviselő nyilatkozott.

2023. 10. 12. 13:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldali városvezetés ne a gyerekeken spóroljon

Mint írják, Veres Pál választási ígérete szerint minden iskolás korúnak járt volna az iskolakezdési támogatás. Most pedig úgy tűnik, hogy kampánycélzattal, az önkormányzati választásokhoz közeledve csak a mélyszegénységben élőknek nyújthat némi vigaszt a felajánlás, de ez is csak többéves csúszással, ráadásul csak úgy, ha pályáznak. 

Veres Pál volt pedagógusként nem teljesítette egyik legfontosabb választási ígéretét a miskolciaknak

 – írják.

2019-hez képest idén a miskolci családok ugyanis átlagosan 30-40 ezer forintot költöttek iskolakezdésre, ami jelentős teher a családoknak, különösen az egyedülálló szülőknek. Veres Pál mindig arra panaszkodott, hogy a kormány nem ad pénzt – idézik fel a közleményben. Azt javasolják a polgármesternek, hogy vegyen példát a szintén ellenzéki vezetésű Szeged önkormányzatáról, ahol magyarázkodás és a felelősség áthárítása helyett idén a korábbi tízezer helyett 15 ezer forinttal segítették minden általános iskolás gyerekek tanévkezdését.

Felszólítják Veres Pált, hogy minden miskolci családnak, amelyben iskoláskorú gyermek van, fizesse ki visszamenőleg az iskolakezdési támogatást. Az egyedülálló szülőknek, illetve azoknak, akik beteg vagy fogyatékkal élő gyermeket nevelnek, pedig adjanak emelt összegű juttatást.

A baloldal a 13. havi nyugdíjat, Veres Pál meg 13 ezer forintot vett ki a szépkorúak zsebéből

Veres Pál ígérete szerint minden miskolci nyugdíjas évente tíz százalékkal nagyobb összegű támogatásban részesült volna. De a helyi Fidesz–KDNP úgy látja, hogy Salkaházi Plusz helyett „Salkaházi Mínusz” lett az ígéretekből. A miskolci szépkorúaknak most csak a tavalyi összeget fogják rendezni, kissé kozmetikázva a juttatást. 

Ezért felszólítják Veres Pált, hogy fizesse ki visszamenőleg minden nyugdíjasnak a Salkaházi-támogatást és ne játsszon harmincezer miskolci szépkorúval, ne használja fel őket kampánycélzattal. A miskolci szépkorúak ennél nagyobb megbecsülést érdemelnek – zárja közleményét a helyi Fidesz–KDNP.

Borítókép: Szécsényi Marianna miskolci önkormányzati képviselő (Fotó: Fidesz–KDNP, Miskolc)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.