Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Segélyt kért magának a jól kereső polgármester

Molnár Áron havonta közel egymillió forintot keres, mégis temetési támogatásért folyamodott.

2023. 10. 16. 11:04
Molnár Áron, Algyő polgármestere
Forrás: Molnár Áron-Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dacára az egymillió forintos havi jövedelemnek, temetési segélyt vett fel Algyő polgármestere. Molnár Áron még 2020-ban folyamodott önkormányzati támogatásért, összesen 104 ezer forint temetési segélyt vett fel – írta a Promenád.hu egy birtokukba jutott hivatalos dokumentumra hivatkozva. Mint fogalmaztak, 

az iratokat egy korábbi közérdekű adatigénylés nyomán adta ki a polgármesteri hivatal, tulajdonképpen elismerve ezzel, hogy a település vezetője segélyt kért a nagyközség önkormányzatától.

A portál felidézte, az önkormányzati törvény hatályos rendelkezései szerint a polgármester jelenleg 845 ezer forintot keres, ami mellé mintegy 127 ezer forint költségtérítés jár, azaz közel 1 millió forint a havi jövedelme. Hozzátették, 

rendkívüli temetési támogatásként egyébként jellemzően 20-30-40 ezer forintot ad az algyői önkormányzat, vagyis a polgármester milliós fizetése mellett is extra magas összeget kapott.

A lap úgy tudja, nemrég az algyőiek újabb közérdekű adatigénylésben próbálták tisztázni az önkormányzatnál, hogy 2020-ban a polgármester mellett más, közeli hozzátartozójánál is állapítottak-e meg jogosultságot temetési segélyre. A hivatal azonban elutasította a kérelmet, megtagadta a válaszadást.

Borítókép: Molnár Áron, Algyő polgármestere (Forrás: Facebook/Molnár Áron)
 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.