Tapasztalt harcosok lövöldözhettek Horgoson

Háborús harci tapasztalatokkal is rendelkezhetnek azoknak a migránsbandáknak a tagjai, akik között hajnalban tört ki lövöldözés Szerbiában, a magyar határhoz közeli Horgoson. A három halálos áldozatot és egy súlyos sérültet követelő összecsapásban nyomjelző lövedékeket is bevetettek az elkövetők – jelentette a közszolgálati televízió tudósítója.

Forrás: MTI2023. 10. 27. 18:49
Horgos, 2023. október 27. A szerb rendõrség által lezárt egykori Bácska birtok és a környéke Horgos közelében, ahol migránsok lövöldöztek 2023. október 27-én. Hajnali 3 óra körül kezdõdött a lövöldözés Horgos környékén, ahol az utóbbi idõben migránsok szálltak meg elhagyott birtokokat. A szerb rendõrség közlése szerint legalább három migráns meghalt, egy pedig megsebesült. MTI/Molnár Edvárd Fotó: Molnár Edvárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogyan arról a Magyar Nemzet is beszámolt, Horgoson halálos kimenetelű lövöldözés történt. A hajnalban megsérült illegális bevándorlót időközben megműtötték Szabadkán, állapota stabil. A Szelevényi erdőhöz egyre több rendőr, speciális osztag érkezett, a terület megtisztításában részt vesznek a csendőrség munkatársai is.

A közszolgálati televízió helyszíni beszámolója szerint

a hatóságok illetékesei ugyanakkor tartanak attól, hogy az erdőben még fegyveres, harcra kész migránsok vannak, akik megtámadhatják a rendőröket.

Marsai Viktor, a Migrációkutató Intézet igazgatója a Híradónak elmondta: az Európai Uniót (EU) sújtó migránsáradat kezelésében alapvető hiba, hogy a tagállamok többsége pusztán humanitárius problémaként kezelte korábban a kérdést. A szakértő szerint amíg tíz évvel ezelőtt még hatékony eszközökkel lehetett volna irányítani a problémát, ma már erre nincs lehetőség, mivel az illegális bevándorlók több százezres nagyságrendben tartanak Európába.

Marsai Viktor szerint az EU vezetősége által erőltetett, ugyanakkor számos tagállam, így Magyarország által is ellenzett migránskvóták nem hoznak megoldást, csak elmélyítik a válságot. A Migrációkutató Intézet igazgatója szerint reális lehetősége van annak, hogy olyan európai nagyvárosokban, mint például Marseille, Köln vagy Malmö, éveken belül enklávékként működő iszlám kalifátusok jönnek létre.

Borítókép: Illusztráció (Fotó:MTI/Molnár Edvárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.