Több száz millió forint úszik el Salgótarjánban, a baloldal lefújta a tóstrandi beruházást

„Fekete Zsolttal és a baloldallal lemondhatunk a tóstrandi fejlesztésekről is” címmel tartott sajtótájékoztatót a salgótarjáni Fidesz–KDNP.

Forrás: NOOL2023. 10. 25. 22:25
Elmarad a tóstrandi területre tervezett milliárdos beruházás Forrás: Nool.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem lesz semmi azokból a fejlesztésekből, amelyek ígéretével választást nyert a salgótarjáni baloldal 2019-ben – szembesítette Becsó Zsolt országgyűlési képviselő a baloldali városvezetést, miután kiderült, hogy 2028-ig szinte biztosan nem épül meg a Tóstrandi Sport- és Rekreációs Központ.

Mindez egy 31 oldalas közgyűlési dokumentumba elrejtett apró bekezdésből derült ki.

A salgótarjáni Fidesz-frakció elnöke „sunyinak” nevezte az önkormányzat kommunikációját az elmaradt beruházással kapcsolatban. Fenyvesi Gábor hangsúlyozta: mindezt a pandémia és az orosz–ukrán háború mögé „finoman megbújva” közölte a baloldali városvezetés.

Az ellenzéki polgármester 2017-ben megállapodott a miniszterelnökkel a Modern városok programról, aminek keretében Salgótarjánba megérkezett erre egymilliárd forint előkészítési pénz is – fejtette ki a politikus, majd hozzátette: ebből csak a tóstrandi projekt előkészítésére több száz millió forintot áldoztak, valamint több mint 200 millióért megvásárolták az atlétikai pályát.

Tehát cirka 560 milliót elköltöttek, majd azt mondják, hogy nagy valószínűséggel ebből nem lesz semmi

– mutatott rá Fenyvesi Gábor. Arról is beszélt, hogy a Bányamanó Múzeum ügyében még a 70 millió forintos előterjesztési pénzt is vissza kellett fizetni. Az szintén nem halad előre, és „szerencsétlenkedés zajlik” ott is – tette hozzá a frakcióvezető.

A helyi Fidesz-frakció vezetője hangsúlyozta: nagyon bízik benne, hogy a jövő évi választáson azért mérlegre teszik az emberek, hogy ezzel a baloldali csapattal tíz év alatt ennyire lehet jutni. Ha pedig a tóstrandi fejlesztés körül történteknek nincs következménye egy önkormányzati választáson, akkor sehol nincsen – idézte a Nógrád Vármegyei Hírportál.

Borítókép: Elmarad a tóstrandi területre tervezett milliárdos beruházás (Forrás: Nool.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.