Több településen nincs áram a Jászságban, mert lángba borult egy trafóház

Bezárt a Jászberényi Strand és Termálfürdő is.

Forrás: MTI, SZOLJON2023. 10. 05. 16:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tűz ütött ki egy trafóház kapcsolószekrényében Jászberény és Jászárokszállás között, senki sem sérült meg, de a Jászság több településén elment az áram – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A tüzet jászberényi, nagykátai és hatvani tűzoltók oltják, a fővárosból légzőpalackokat vittek a helyszínre.

Pócs János, a Jászág fideszes országgyűlési képviselője Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy a hibaelhárítás nagy erőkkel megkezdődött, de az eset súlya miatt a javítás huzamosabb ideig eltarthat.

 

A közösségi oldalon több településről, köztük Jászberényből, Jászfelsőszentgyörgyől, Jászjákóhalmáról, Jászdózsáról, Pusztamonostorról, Jászfényszaruról jelezték a hozzászólók, hogy nincs áram – írja a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei hírportál.

Budai Lóránt, Jászberény polgármestere (Közösen Jászberényért Egyesület) Facebook-oldalán arról tájékoztatta a lakosságot, miután egyeztetett a szolgáltatóval, hogy hamarosan Jászberény teljes területén visszatér az áram.

A történtek miatt csütörtök délután zárva tart a Jászberényi Strand és Termálfürdő – olvasható a strand Facebook-oldalán. Bíznak benne, hogy péntekre elhárítják a hibát, és a megszokott nyitvatartás szerint tudják fogadni a vendégeket.

Borítókép: az égő trafóház (Forrás: Pócs János/Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.