Tovább akciózik a dollárbaloldal Brüsszelben, folytatódik a pénzügyi zsarolás

Az Alapjogokért Központ emlékeztet: Brüsszelben változás kell, a jövő évi európai parlamenti választásokon lesz lehetőségünk tenni érte.

2023. 10. 25. 10:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az önmagukat függetlennek tituláló, de nyilvánvalóan a Nyílt Társadalom hálózatának zsoldjában álló baloldali brüsszeli képviselők és a hozzájuk kötődő „szakértők” által írt elemzés a Magyarországnak járó uniós források további visszatartására szólít fel – hívta fel a figyelmet az Alapjogokért Központ, miután október 23-án közös sajtótájékoztatót tartott négy európai parlamenti képviselő arról, hogy Magyarország nem teljesítette a bizottság elvárásait, ezért ne kapja meg a neki jogosan járó uniós forrásokat.

Mint ismert, az Európai Bizottság (EB) az elmúlt hónapokban bizonyos „mérföldkövek” teljesítéséhez kötötte a Magyarországnak járó uniós források folyósítását.

Az erről szóló „tanulmány” részleteiről Daniel Freund, a szocialista holland Thijs Reuten, a néppárti Petri Sarvamaa és Cseh Katalin, a Momentum képviselője néhány napja arról győzködték Brüsszelt, hogy várjanak még, hogy megbizonyosodhasson, hogy a kitűzött feltételeknek eleget tesz-e a magyar kormány.

Cseh Katalin, a Momentum delegált képviselője szerint a bizottságnak nem szabad engednie, Daniel Freund pedig abba próbált belekötni, hogy az Országos Bírói Tanács választási folyamatai még nem zajlottak le, és a Kúria elnöki posztját érintő változások is a jövőbeni elnökre vonatkoznak majd, így korai és hibás lenne megfelelőnek ítélni a magyar kormány megtett lépéseit. Thijs Reuten pedig attól „fél”: nem jóhiszeműen jár el a magyar kormány, amint megkapja a pénzeket.

– A pénzügyi zsarolás folytatódik, egyenesen Soros György globalista-progresszív boszorkánykonyhájából. Az anyag lábjegyzetében hivatkozási alapként a Soros fizette Magyar Helsinki Bizottság – a pedofilmosdatásba keveredett Kőszeg Ferenc szervezete –, az Amnesty International és az Eötvös Károly Intézet anyagai találhatók meg. Ne legyen kétségünk afelől sem, hogy a tanulmány szerzőinek tollát a hazai dollárbaloldal brüsszeli képviselői fogták – hívta fel a figyelmet az Alapjogokért Központ. Kiemelték:

a külföldi baloldali elit által finanszírozott hazai ellenzék a Soros-szervezetek „érveivel” kirohan Brüsszelbe, az európai baloldal szoknyája mögé bújva a magyar érdekekre támad, amelyből aztán itthon politikai cirkuszt csinál.

– Brüsszelben változás kell, a jövő évben esedékes európai parlamenti választásokon a szavazópolgárok mondanak majd ítéletet a nemzeti érdekeket semmibe vevő európai és hazai baloldal képviselőiről – emlékeztetett az Alapjogokért Központ.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Alapjogokért Központ)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.