Élő közvetítés
Portugália
ÉLŐ
Franciaország

Tuzson Bence: Fontos, hogy minden területen küzdjünk a terrorizmus ellen

Ideértve az Európában fellángolt terrorizmust is.

Forrás: MTI2023. 10. 21. 10:06
Fotó: Igazságügyi Minisztérium
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legfontosabb a biztonság, amelyet csak a békén keresztül lehet szavatolni, ezért Magyarország számára a legfontosabb a béke megteremtése – jelentette ki az igazságügyi miniszter Luxembourgban pénteken.

Tuzson Bence az uniós tagországok igazságügyi minisztereinek tanácskozása szünetében magyar újságíróknak nyilatkozva közölte: Magyarország kiáll mindazok mellett, akiket a közelmúltban fellángolt terrorizmus érintett.

Magyarország fontosnak tartja, hogy minden területen küzdjünk a terrorizmus ellen, ideértve az Európában fellángolt terrorizmust is

– fogalmazott a miniszter.

Tuzson Bence elmondta, az igazságügyi reformmal kapcsolatos összes intézkedést Magyarország megtette, és megadta válaszait azokra a kérdésekre, amelyeket az Európai Bizottság előzetesen feltett.

Úgy gondoljuk, hogy nincsen akadálya annak, hogy azok a pénzek, amelyek Magyarországnak kijárnak meg is érkezzenek

– fogalmazott.

A jogállamisági helyzettel kapcsolatos uniós vitával kapcsolatban az igazságügyi miniszer azt mondta, a labda már az Európai Bizottságnál van. Most a brüsszeli testületnek kell teljesítenie a kötelezettségeit.

Amit kértek tőlünk, teljesítettük, de hangsúlyozni szeretnénk, hogy mi, magyarok csak olyan kéréseknek vagyunk hajlandók eleget tenni, amelyek a magyar érdekeket nem veszélyeztetik

– fogalmazott, majd hozzátette: bármely olyan kérést, amely a magyarok ellen szól, Magyarország soha nem fog teljesíteni.

Az Európai Unió Tanácsának jövő év második felében esedékes magyar elnökségének céljaival kapcsolatban a miniszter azt mondta, legfontosabb Európa jogi versenyképességének megőrzése.

„Prioritásunk, hogy Európa mind nemzeti szinten, mind uniós szinten jogi szempontból is versenyképes legyen. Arra szeretnénk tehát törekedni a magyar elnökség idején, hogy az unió versenyképességnek a jogi eszközeit megerősítsük” – tette hozzá az igazságügyi miniszter.

Borítókép: Tuzson Bence igazságügyi miniszter (Fotó: IM)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.