Ukrajnával szemben Izrael élvez elsőbbséget az amerikai stratégák szemében

Nemcsak a támadás tűnik jól szervezettnek, hanem azok a megmozdulások is, amelyeken Európa és a világ nagyvárosaiban egy terrortámadást éltetnek.

2023. 10. 15. 11:29
null
Gáza, 2023. október 14. Gázai palesztin lakosok menekülnek a városból 2023. október 14-én, mert az izraeli hadsereg az elõzõ nap elrendelte a Gázai övezet északi részének kiürítését a terület ellen tervezett szárazföldi hadmûvelet miatt. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, ahol 1300 ember életét vesztette, a Hamász elleni izraeli válaszcsapások 2215 palesztin halálát okozták a Gázai övezetben. MTI/EPA/Haiszam Imad Fotó: Haiszam Imad
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Abban, hogy váratlanul érte a Hamasz támadása Izraelt, az is szerepet játszhatott, hogy az elmúlt évek belpolitikai játszmáinak hatására a titkosszolgálatok és a hadsereg ellenfeszült Benjamin Netanjahu kormányának – mondta el Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Hír FM közös műsorában Horváth József. 

A világnak azt a részét mindenki figyeli, hogyhogy senki nem vett észre semmit?

– kérdezte a központ biztonságpolitikai tanácsadója, nyugállományú vezérőrnagy, a Polgári Elhárítás és a Katonai Titkosszolgálat volt műveleti főigazgató helyettese.

Horváth József felhívta a figyelmet arra: a támadás után az izraeli Vaskupola légvédelmi rendszerhez az Egyesült Államok légi hídon szállított precíziós légvédelmi fegyverekből, rakétákból utánpótlást. Ezeket használják az ukránok is, most valószínűleg a tartalék tartalékát szállították el Izraelbe villámsebesen. 

Innentől kezdve az ukrán légvédelem készleteinek pótlása súlyos hiányt fog szenvedni, mert Izrael élvezi az elsőbbséget az amerikai stratégák szemében

 – mutatott rá.

Koskovics Zoltán, az Alapjogokért Központ geopolitikai tanácsadója kifejtette: a történtekből a tanulságokat azért is le kell vonni, hogy Európában ne ismétlődhessen meg hasonló eset. Nemcsak a támadás tűnik nagyon szervezettnek, hanem azok a tüntetések is, amelyek Európa és a világ városaiban egyszerre egy terrortámadást éltetnek – jelentette ki.

Az elemző a Nyugat önfeladása abszolút szimbólumának nevezte a terroristák által megtámadott alternatív fesztivált, ahol több mint kétszáz ártatlan embert mészároltak le.

 – Nem világnézet alapján választják ki a célpontjaikat. Nem számít, hogy balos vagy, nem számít, hogy hippi vagy, nem számít, hogy toleráns vagy, befogadó vagy, ünnepled a másságot, nem számít nekik, megölnek, ha megtehetik – hangsúlyozta.

Az Igazság óráját itt hallgathatja meg:

Borítókép: A Gázai övezet (Fotó: Haiszam Imad)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.