Akció a Balatonnál: kajakost mentettek a vízirendőrök

Megsértette a vízi közlekedés szabályait.

Forrás: VEOL2023. 11. 01. 15:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felborult egy kajakos Alsóörsnél a Balatonon, akit a rendőrök mentettek ki a vízből, közölte Batta Zsolt Iván, a Somogy vármegyei rendőr-főkapitányság szóvivője. A Veol szerint Batta Zsolt Iván azt mondta, a 49 éves férfi a másodfokú viharjelzés ellenére kajakozott, ezért vele szemben a vízi közlekedési szabályok megsértése miatt szabálysértési feljelentést tettek. 

A szóvivő közölte, a vízen vagy a vízben különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, figyelni kell egymásra, társainkra, gyermekeinkre, hiszen egy veszélyhelyzet nagyon gyorsan kialakulhat. 

Elsőfokú viharjelzésnél a lámpa percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. 

Másodfokú viharjelzésnél a berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos és nem szabad vízi sporteszközökkel a vízre menni, kivéve a vitorlás hajókat. Ha valaki bajba kerül, vagy bajba jutott embert lát, tegyen bejelentést az ingyenes 1817-es segélyhívó telefonszámon.

Ezeket a kajakos figyelmen kívül hagyta, így veszélyeztette életét, illetve megsértette a vízi közlekedés szabályait is. 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.