Dömötör Csaba: Rendkívüli időszakban élünk, minden lehetséges eszközzel védjük a nemzeti szuverenitást + videó

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára videójában felhívta a figyelmet, hogy mindenki vegyen részt a nemzeti konzultációban.

2023. 11. 26. 14:14
DÖMÖTÖR Csaba
Budapest, 2023. november 18. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára beszédet mond a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség tisztújító kongresszusán a Hungexpón 2023. november 18-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Brüsszel a nemzeti konzultációt alaptalannak tartja, a dollárbaloldal pedig különböző módokon támadja. Megpróbálják összegyűjteni a kérdőíveket, hogy ne lehessen visszaküldeni, Brüsszelben pedig nyíltan kampányolnak ellene – olvasható a Fidesz közösségi oldalán.

Szerintük mindezt azért teszik, mert nem tetszik nekik, hogy Magyarország nem hagyja magát. – Azért teszik, mert mi nem kérünk a háborúból, a genderpropagandából, a migránsokból, és nem kérünk az Európai Egyesült Államokból sem – fogalmaznak a posztban. Leszögezik:

Mi minden eszközzel megvédjük a szuverenitásunkat, és az egyik ilyen eszköz a nemzeti konzultáció.

A posztban látható videóban Dömötör Csaba a zalaegerszegi fórumáról jelentkezett, amelyen megvitatták a magyar szuverenitással kapcsolatos legfontosabb kérdéseket.

– Néhány napja elindult a nemzeti konzultáció, és már azt is tudják, hogy mi Brüsszelnek és a hazai ellenzéknek az álláspontja ezzel kapcsolatban – mondta a videóban Dömötör Csaba. Hozzátette: Brüsszel szerint ez az egész alaptalan, miközben a konzultációs kérdések az ő döntéseiken, javaslataikon alapulnak. Ezért jobb lenne, ha nyíltan beleállnának a vitába – mutatott rá a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára.

A magyar ellenzék különböző módokon megint torpedózza a konzultációt,

megpróbálják összegyűjteni a kérdőíveket, hogy ne lehessen azokat visszaküldeni, vagy azzal, hogy Brüsszelben nyíltan kampányolnak a konzultáció ellen – fejtette ki Dömötör Csaba.

– Rendkívüli időszakban élünk, háborúk és gazdasági válság tépázta időszakban,

egy ilyen időszakban nagyon fontos, hogy minden lehetséges eszközzel védjük a nemzeti szuverenitást

– fogalmazott az államtitkár. Hozzátette: ezért biztatnak mindenkit arra, hogy vegyen részt a konzultációban.

Borítókép: Dömötör Csaba (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.