Döntött a Fővárosi Törvényszék a többszörös gyilkossággal vádolt amerikai férfiról

A férfit múlt héten fogták el a hatóságok az ukrán határon, amikor megpróbált illegálisan beszökni Magyarországra.

Forrás: MTI2023. 11. 22. 14:03
Fővárosi Főügyészség: ideiglenes kiadatási letartóztatásban a több ember megölésével gyanúsított amerikai férfi Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ideiglenes kiadatási letartóztatásba helyezte a Fővárosi Törvényszék azt az amerikai állampolgárságú férfit, akit a svájci hatóságok több ember megölésével gyanúsítanak – tájékoztatta az MTI-t a Fővárosi Főügyészség.

A férfival szemben a svájci hatóságok adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot, mert a megalapozott gyanú szerint ősszel

Svájcban súlyosan bántalmazott három személyt, akik közül ketten ennek következtében életüket vesztették.

A Fővárosi Főügyészség a rendelkezésre álló adatok alapján kezdeményezte a Fővárosi Törvényszéken az ideiglenes kiadatási letartóztatás elrendelését. A törvényszék az ideiglenes kiadatási letartóztatást a férfi fellebbezése miatt egyelőre nem véglegesen elrendelte – közölte a főügyészség.

A férfit múlt csütörtökön fogták el a Záhonyi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai, amikor a férfi megpróbált illegálisan beszökni Ukrajnából Magyarország területére. Az esetről a Magyar Nemzet is beszámolt.

 

Borítókép: Az elfogott férfi (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.