Egy korábbi eset és névazonosság okozta a pánikot Budakeszin

Felfokozott hangulat miatt történt félreértés Budakeszi egyik óvodájában, amikor egy mozgásfejlesztésre érkező gyógytornász egy olyan kisfiút akart kikérni az óvodából, aki betegség miatt otthon tartózkodott. Az esetet névazonosság okozta. Ezzel szemben a Szivárvány óvoda előtti eset valós félelemre adott okot, amikor egy idegen férfi odalépett egy kisgyermekhez és meg akarta fogni a kezét.

2023. 11. 09. 17:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Félreértés volt a Pitypang óvodában történt eset, mint megtudtuk: az óvodában több hasonló nevű kisfiú is jár, az idegennek tűnő férfi valójában gyógytornász volt, és egy másik gyermeket keresett, akit el is vitt az előre megbeszélt mozgásfejlesztésre. 

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság az ügyben azt a tájékoztatást adta: a budakeszi rendőrök egy édesanya november 8-i bejelentése alapján kezdtek adatgyűjtésbe és tanúkutatásba. A bejelentés szerint gyermekét egy ismeretlen férfi két nappal korábban el akarta vinni az óvoda udvaráról. Mostanra a rendőrök kiderítették: egy férfi valóban érkezett november 6-án délután egy kisfiúért az óvodába, ám először rossz csoportban kereste. Az abba járó, azonos keresztnevű gyermek nem volt jelen, ezért a férfi elment – egészen addig a csoportig, ahol az általa keresett kisfiút megtalálta, majd a szülők előzetes hozzájárulásával mozgásfejlesztésre vitte.

Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere lapunknak elmondta: a pánik oka a két héttel ezelőtti eset volt. Mint a Magyar Nemzet is megírta, a Szivárvány óvoda előtt egy idegen férfi elkapta egy kisgyermek kezét, a szülők egyből közbeléptek. Abban az esetben nem történt feljelentés. 

A polgármester ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy az ilyen esetek sarkallják arra az önkormányzatot, hogy még biztonságosabbá tegyék az amúgy is szigorú biztonsági szabályok alapján működő közintézményeket.

– Amikor a második esetről hírt kaptunk, akkor születettek meg azok a döntések, hogy a köznevelési intézményeinket kamerával lássuk el, átvizsgáljuk az óvodák, bölcsődék biztonsági intézkedéseit és a Pitypang óvoda kerítésének a magasságát megnöveljük, továbbá befogadjuk a szülők további javaslatait is. A második téves eset már csak olaj volt a tűzre. Sajnálatos módon félreértés történt – reagált a polgármester.

Budakeszi polgármestere azt is hozzátette: a Buda környéki önkormányzatokkal is egyeztet majd, hogyan tehetik a lehető legbiztonságosabbá a településeiket, hogyan lehetnek a legnagyobb biztonságban a gyermekek.

Borítókép: illusztáció

 


 


 


 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.