Hollik István: „Húsba vágó kérdések” lesznek a nemzeti konzultációban

A politikus szerint olyan komoly a jelenlegi politikai vita, hogy meg kell kérdezni az embereket.

Forrás: MTI2023. 11. 02. 14:44
HOLLIK István
Budapest, 2023. május 2. Hollik István, a KDNP képviselõje azonnali kérdést tesz fel az Országgyûlés plenáris ülésén 2023. május 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három olyan fontos gazdasági kérdés is lesz a nemsokára induló nemzeti konzultációban, amiben Brüsszel megtámadta Magyarországot, és ránk akarja erőltetni az akaratát – jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Hollik István hozzátette: 

„ezek ráadásul húsba vágó kérdések”, hiszen a rezsicsökkentésről, a kamatstopról, valamint az extraprofitadóról szólnak.

Brüsszel szerint ezeket mind el kellene törölni, viszont ma Magyarországon a legalacsonyabb a lakossági energiaár – mondta a politikus, aki úgy fogalmazott, „ennek vetne véget a brüsszeli direktíva”.

Hollik István hangsúlyozta: egy ilyen komoly politikai vitában meg kell kérdezni a magyar embereket.

– Legalábbis szerintünk – tette hozzá. Úgy látszik a dollárbaloldal szerint viszont nem, hiszen Dávid Ferenc, „Gyurcsány árnyékminisztere” időhúzónak és feleslegesnek nevezte a nemzeti konzultációt – utalt a DK politikusa által mondottakra.

– Ezen persze nem csodálkozunk, hiszen amikor ők kormányoztak, soha nem kérdezték meg az embereket, az energiaárakat viszont 2010 előtt az egekbe emelték, és emellett ők persze Brüsszel minden kérését kérdés nélkül végrehajtották – mondta Hollik István.

A politikus emlékeztetett: a „dollárbaloldal” a rezsicsökkentés 2013-as bevezetése óta támadja azt. Egy évtizede beszélnek arról, hogy a rezsicsökkentés tarthatatlan, az árszabályozó intézkedések, mint a rezsicsökkentés, rosszak. Sőt, Gyurcsány Ferenc DK-elnök szerint „a rezsicsökkentés az egy hülyeség” – mondta.

Mi viszont arra kérjük Gyurcsány Ferencet, ne támadják, hanem vegyenek részt a nemzeti konzultációban

– hangsúlyozta Hollik István. Hozzátette: így újra lehetőségük lesz világossá tenni a magyaroknak, hogy a rezsicsökkentés ügyében a magyar emberek és családok vagy Brüsszel oldalán állnak.

– Egy biztos, ezt a csatát csak úgy lehet megnyerni, ha minél többen elmondjuk a véleményünket, és ez alapján egyértelművé válik a magyarok akarata. Ezért arra kérünk mindenkit, pártállástól függetlenül, hogy töltse ki a nemzeti konzultációt és védjük meg együtt közös eredményeinket – hangsúlyozta Hollik István.

Borítókép: Hollik István (Fotó: MTI)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.