Kiszámolták, hogy hány kilométert vezethetünk a következő balesetünkig

Meglepő adatok.

Forrás: Autószektor2023. 11. 23. 9:02
Car,Crash,Dangerous,Accident,On,The,Road.,Suv,Car,Crashing
1996305623 Fotó: Panumas Yanuthai
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy autó futásteljesítményének ismerete sokat elárul a múltjáról, például azt is, hogy valószínűség szerint hányszor sérülhetett meg. A carVertical autóipari adatszolgáltató cég kutatást végzett Magyarországon, hogy kiderítse, átlagosan hány kilométert tesz meg egy autó a következő káreseményig – adta hírül az Autószektor.

A vállalat egyébként megállapította, hogy egyre több baleset történik idehaza. Az autók futásteljesítménye és a baleseti ráta közötti összefüggést vizsgálták 2021 és 2023 között, amelyből kiderült, hogy 2021-ben Magyarországon egy átlagos jármű 167 574 kilométert tett meg, mielőtt baleseti kárt szenvedett volna, 2022-ben 154 301 kilométert, idén pedig 149 244 kilométert.

Arra jutottak tehát, hogy 300 ezer kilométert megtett jármű vélhetően két balesetet szenved,

azonban, mivel egy kisebb ütközés vagy karcolás is balesetnek számít, azoknak, akik használt autót vennének, lehet jobb utánajárniuk, hogy pontosan milyen sérüléseket szerzett a jármű. 

Súlyos baleset esetén feltételezhető, hogy az autó szerkezeti károkat is szenved, így előfordulhat, hogy a járművet nem biztonságos vezetni, így érdemes komolyabban is megvizsgálni az áhított autót. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.