Kiderült, mit gondolnak a magyar emberek a karácsonyi boltzárról

Egy emberként voksoltak.

Forrás: Pénzcentrum2023. 11. 23. 6:50
Vintage,Closed,Sign,In,Shop,Window
158418200 Fotó: Pitamaha
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt arról, hogy több üzletlánc is úgy döntött, nem nyit ki december 24-én. Így elsőként a Lidl, majd a Rossmann, a Mountex és a Penny. A Pénzcentrum felmérést készített arról, mit gondolnak a magyar emberek a karácsonyi zárvatartásról, ezt alább részletezzük. 

A szavazásból kiderült, hogy tízből majdnem kilencen a december 24-i zárva tartásra voksoltak.

 Összesen 84,45 százalék, azaz 4183 ember szavazott arra, hogy ezen a napon mindenkinek jár a pihenés,

 és 15,55 százalék, azaz 770 ember vélte úgy, hogy vannak, akiknek még ez a nap is szükséges a karácsonyi bevásárláshoz. 

A szakportál következtetése szerint a december 24-i boltzár jóval elfogadottabb lehet a közvéleménynek, mint amilyen korábban az általános vasárnapi boltzár volt. Hozzáfűzték, iparági forrásai és a múltbéli példák szerint is a láncok egy zárva tartott nap bevételét könnyen realizálhatják – amint az meg is történt korábban –  a hét többi napján. 

A december 24-i zárvatartás tehát nem biztos, hogy negatív hatásokkal járna. Ső, ha az előtte levő nap hosszabban tartanak nyitva az üzletláncok, az akár rekordforgalmat is hozhat az üzleteknek – összegzett a portál

Borítókép: illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.