Kocsis Máté: A kormány meghosszabbítja a kötelező bolti akciózást

A politikus rámutatott: letörik az inflációt és megvédik a magyar családokat.

2023. 11. 23. 12:46
KOCSIS Máté
Balatonfüred, 2023. február 23. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetõje a Simicskó Istvánnal, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetõjével közösen tartott sajtótájékoztatón a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülése után a balatonfüredi Kisfaludy Galériában 2023. február 23-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az infláció további visszaszorítási érdekében a kormány meghosszabbítja a kötelező bolti akciózást 2024. június végéig – adta hírül Facebook-bejegyzésében a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté hozzátette: „letörjük az inflációt és megvédjük a magyar családokat!”

A háború és az elhibázott szankciók okozta nehéz gazdasági helyzetben a kormány mindent megtesz a családok védelme és a gazdasági növekedés helyreállítása érdekében – közölte szerda este a Gazdaságfejlesztési Minisztérium. A legfrissebb Magyar Közlönyben meg is jelent a rendelet: a kormány meghosszabbítja a kötelező bolti akciózást 2024. június végéig.

A minisztérium rámutatott: szankciók és a multik árspekulációja az egekbe lökte az inflációt, és olyan mértéket ért el, amely túlmutatott a jegybank eszköztárán. A családok, a munkahelyek és a gazdaság megvédése érdekében a kormány átvette a jegybanktól az infláció elleni küzdelem feladatát és felelősségét – hangsúlyozták.

Borítókép: Kocsis Máté (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.