Kovács Péter: A kommunisták olyanok, amilyenek, nem változnak

A Tóth Ilona szülőházában berendezett emlékhelyen tartott megemlékezésen az elnyomó kommunista hatalom mindenkori természetére hívta fel a figyelmet Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere.

Forrás: MTI2023. 11. 04. 22:05
Lugas
Budapest, 2023. október 23. A Terror Háza Múzeum nyílt napja az 1956-os forradalom és szabadságharc 67. évfordulóján, 2023. október 23-án. MTI/Balogh Zoltán Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A polgármester úgy fogalmazott: a kommunisták először azt mondták, éljen a szabadság, aztán ellenforradalomról beszéltek, majd jöttek a megtorlások, kivégzések. Kovács Péter az 1956-os forradalom fiatal áldozatai között szólt Mansfeld Péterről, valamint a kerület szülöttéről, a szigorló orvos Tóth Ilonáról, akit 24 éves korában végeztek ki.

A forradalmi napok felidézésekor az elnyomó diktatúra legnagyobb bűnének nevezte, hogy idegeneket hívott saját népe ellen a hatalma megtartása érdekében.

Rengetegen elhagyták az országot, mert tudták, hogy a kommunisták nem felejtenek, és mindig lesújtanak azokra, akikre kimondják, hogy bűnösök. Pedig, tette hozzá a polgármester, nem voltak bűnösök, csak azt szerették volna, hogy szabadon éljenek. Úgy, mint a mai fiatalok, elmondhassák, ami a szívükön, az lehessen a szájukon: nem akartak a jövőben egy párt diktatúrájában élni közölte.

De a kommunisták olyanok, amilyenek, nem változnak jelentette ki, majd figyelmeztetett, hogy soha nem tartják be az adott szavukat.

Sajnos a mai napig is vannak, akik ezeket a kommunista eszméket követik. Ők azt gondolják, hogy a politikusnak alanyi joga az, hogy ne mondjon igazat, vagy hogy a saját hatalma megtartása érdekében lövessen saját nemzettársaira”

  mondta Kovács Péter polgármester.

A megemlékezés résztvevői tiszteletük jeleként égő gyertyákkal vették körül Tóth Ilona szülőházát.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/ Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.