Megverte a barátnőjét, majd elrabolta annak lányával együtt, ítélet született

Az antiszociális férf barátnőjét és annak gyermekét többször késeléssel fenyegette.

Forrás: MTI2023. 11. 07. 17:56
rendőrautó Forrás: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tíz év fegyházbüntetésre ítéltek egy férfit, aki féltékenységből megfenyegette és megverte, majd elrabolta barátnőjét gyermekével együtt – közölte a Nyíregyházi Törvényszék.

Az antiszociális, agresszív férfi és barátnője az interneten ismerkedtek meg, szerelmi kapcsolatuk alatt a vádlott többször már ott töltötte az éjszakát a nyíregyházi nő lakásán. 

A pár tavaly augusztus 12-én is éppen oda tartott a nő autójával, amikor a vádlott bement egy, a lakás közelében lévő presszóba, ahol meglátta a nő egyik férfi ismerősét.

Összevitatkoztak, majd nem sokkal később azonban már a vádlott az utcán kezdte agyba-főbe verni a férfit, és elvette a mobilját.

A feldühödött férfi lakásukban a párjával is féltékenykedni kezdett, veszekedésük közben zsebébe kést rakott, többször megöléssel fenyegette a nőt és annak hatéves gyerekét, majd magához véve a lakás kulcsait nem engedte ki őket onnan.

Az agresszív férfi közölte, hogy ötvenezer forintért cserébe hajlandó elengedni és békén hagyni őket,

a nő ebbe beleegyezett, de mivel nem volt elegendő pénz otthonában, Nyíregyházára indultak pénzt kivenni egy bankautomatából. Az autóba beülve a férfi elvette a nő telefonját és kidobta a kocsi ablakán, az úton pedig már százezer forintot követelt áldozatától.

A nő a pénzfelvételre hivatkozva megállt a Nyíregyházi Rendőrkapitányság előtt, majd a gyermekét hirtelen kikapva a hátsó ülésről beszaladt a rendőrségre. 

A férfi ekkor eldobta a nála lévő kést és a még a presszó előtt elvett mobiltelefont, majd elmenekült a helyszínről. A rendőrök a kapitányságtól pár utcányira fogták el. 

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, míg a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.