Megverte, majd a sorsára hagyta a hideg lakásban

A nő belehalt a bántalmazásba és az azt követő kihűlésbe.

Forrás: ugyeszseg.hu2023. 11. 14. 13:20
eszméletlenre verte élettársát, majd a téli hidegben a fűtetlen szobában magára hagyta. 2023. november 14 Forrás: Magyarország Ügyészsége
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki eszméletlenre verte élettársát, majd a téli hidegben a fűtetlen szobában magára hagyta. A sértett pár nap múlva a bántalmazás és a kihűlés együttes következményeként elhunyt – közölte a Pest Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint a férfi és a nő élettársak voltak, szegényes körülmények között éltek Kiskunlacházán. Ennek köszönhetően a téli időszakban inkább csak éjszakánként fűtöttek a hálószoba melegítésére. A házuk falai így nem tudtak átmelegedni, így azokat több helyen is feketepenész borította.

A pár rendszeresen fogyasztott szeszes italt, melynek során többször is veszekedés alakult ki közöttük. 

A vádlott ekkor többször is bántalmazta a sértettet.

 Arra is volt példa, hogy hajánál fogva vonszolta vissza a házba így akadályozva meg azt, hogy a sértett azt elhagyja.

2021. december 28-án az élettársak ismét lakhelyükön italoztak, ekkor az elkövető újfent bántalmazta a sértettet. 

Többször arcon, illetve fejen ütötte ököllel, amelynek következtében a sértett eszméletlenül terült el a hűvös szoba padlóján.

 Az elkövető egy lepedővel takarta le az önmentésre képtelen állapotban lévő sértettet, de egyéb módon nem segített neki.

Másnap délután – mivel a sértett továbbra is változatlan helyzetben feküdt – a vádlott felhívta a nő fiát, hogy jöjjön át hozzájuk és segítsen az anyjának. A fiú rövidesen megérkezett és mentőt hívott a sértetthez.

Kórházba szállítása után pár napon belül a sértett életét vesztette, amelynek oka a bántalmazás során elszenvedett sérülések és az amiatt kialakult eszméletlen állapotban elszenvedett kihűlés volt.

Amennyiben a sérülések ellátása 1-2 órán belül megtörténik, a sértett életét sikerülhetett volna megmenteni.

A Pest Vármegyei Főügyészség a férfival szemben emberölés bűntette, kapcsolati erőszak bűntette és személyi szabadság megsértésének bűntett miatt emelt vádat.

Borítókép: A pár szobája (Fotó: Magyarország Ügyészsége)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.