Kázmér 2024. március 4.
logo

Menczer Tamás: Egymillió emberrel többen dolgoznak Magyarországon, mint tizenhárom éve

Magyar Nemzet
2023.11.28. 22:56 2023.11.28. 22:57
Menczer Tamás: Egymillió emberrel többen dolgoznak Magyarországon, mint tizenhárom éve

Szeretném elmondani olasz barátainknak, hogy ez Magyarországon nem volt természetes. Tizenhárom évvel ezelőtt Magyarország államcsődben volt, 2010-ben vette át a jelenlegi kormány Magyarország vezetését. 

Azt mondtuk, hogy munkahelyeket kell teremtenünk, a munkahelyekhez beruházások kellenek, ezért mi a beruházásokat támogatjuk Magyarországon

– mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára, miután átadták a Masterplast észak-olaszországi Calernóban 3 millió euróból megépült polisztirol hőszigetelőanyag-gyártó üzemét.

A beruházások munkahelyeket teremtenek és sok esetben modern technológiai színvonalat hoznak be Magyarországra – tette hozzá az államtitkár. Mivel ezek a beruházások főleg exportra termelnek, így Magyarország exportteljesítményét is növelik és javítják. Mindennek az eredménye az, hogy 

ma Magyarországon egymillió emberrel többen dolgoznak, mint 13 évvel ezelőtt

– idézte fel Menczer Tamás.

Tízmillióan vagyunk, egymillióval többen dolgoznak ma, mint tizenhárom évvel ezelőtt dolgoztak Magyarországon. Hazánkban bárki dolgozhat, aki dolgozni akar, az talál munkát – közölte Menczer Tamás.

Nagy siker, és a magyar gazdaság erejét mutatja, hogy vannak olyan vállalkozásaink, amelyek kifektetésre, külföldi beruházásra képesek – írta korábbi Faceook-posztjában a politikus.

Foró: Meczer Tamás (Fotó: Facebook)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.