Tényleges életfogytiglant kértek a budapesti férfira, aki megfojtotta, majd a Dunába dobta kollégáját

Kihirdették az elsőfokú ítéletet.

Forrás: Fővárosi Törvényszék2023. 11. 02. 21:53
null
Budapest Lecke u 1. Rendőe gyilkosság helyszínelés Fotók : Markovics Gábor Ripost Fotó: Markovics Gábor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elsőfokon életfogytig tartó fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélték azt a férfit, akit előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberöléssel, kifosztással, információs rendszer felhasználásával elkövetett csalással és okirattal visszaélés vétségével vádoltak. A bíróság rendelkezett arról is, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható közölte a Fővárosi Törvényszék.

A gyilkos jó viszonyban volt a szellemi fogyatékossággal élő és a saját neméhez vonzódó munkatársával, akivel a munkahelyén kívül is rendszeresen tartotta a kapcsolatot. A vádlott, a sértett iránta táplált érzelmeit kijátszva, rendszeresen kért pénzt a sértettől. A két férfi egy munkahelyi rendezvényt követően találkozót beszélt meg 2021. december 27-re.

A gyilkos elhatározta, hogy pénzének és értékeinek megszerzéséért megöli a sértettet és a testét a Dunába dobja. A találkozó éjjelén a két férfi elment egy pénzkiadó automatához, ahol a sértett felvett 144 ezer forintot a bankszámlájáról. Ezt követően a vádlott elcsalta a sértettet egy XXII. kerületi gyárépület mögötti kivilágítatlan területre, ahol rátámadt, és addig szorította a nyakát egy nadrágszíjjal, amíg a férfi az eszméletét nem vesztette, majd a testét a közeli Duna-partra húzta és belegurította a folyóba, ezzel meggyilkolva őt. A terhelt az este során megszerezte a sértett mobiltelefonját, a nála lévő laptopját és a 144 ezer forintnyi készpénzét is.

A vádlott ezenfelül 2021-ben, egy metróaluljáróban egy padon alvó, öntudatlan állapotban lévő személy nadrágjából kivett 60 ezer forintot, személyes iratokat és egy bankkártyát, valamint magához vette a férfi mobiltelefonját, hátizsákját, tabletjét és vezeték nélküli fülhallgatóját is. A terhelt a bankkártyával 14 alkalommal próbált meg BKK-bérleteket és -menetjegyeket vásárolni automatából, és ebből 9 tranzakció sikeres volt. A vádlott cselekményeivel több mint 350 ezer forint kárt okozott a sértettnek.

A bíróság a büntetés kiszabása során súlyosító körülményként vette figyelembe a többszörös elkövetést, valamint azt, hogy a terhelt korábban már volt büntetve életellenes bűncselekmény miatt.

Az ítélet nem jogerős, mivel azzal szemben a terhelt és védője fellebbeztek. A bíróság döntése értelmében a terhelt a másodfokú ítélethozatalig letartóztatásban marad.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Ripost/Markovics Gábor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.