Újabb netes csalókat kapcsolt le a rendőrség

A zalai rendőrök egy újabb bűnelkövetői kör tagjait azonosították, kutatták fel, majd egy összehangolt akció során elfogták őket.

2023. 11. 27. 8:42
Borítókép: Illusztráció (Forrás: Shutterstock)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A most elfogott csalók 2023. szeptember 29-én délelőtt hívták fel a sértettet és banki ügyintézőnek adták ki magukat. Arról tájékoztatták áldozatukat, hogy gyanús pénzmozgást észleltek a számláján. Rávették, hogy töltse le az AnyDesk alkalmazást és adja meg az adatait. Több mint 13 millió forintot csaltak ki tőle, a pénzt pedig azonnal a korábban beszervezett társaik számlájára utalták.

A pénz útjának visszafejtése során jutottak el a rendőrök egy 27 éves győri férfihoz, a neki segítő 52 éves batyki és 39 éves türjei lakosokhoz, valamint további társaikhoz és strómanokhoz. A strómanok pár tízezer forintért nyitottak számlát egy bankban, ezzel segítve a megbízókat.

A nyomozók 2023. november 15-én kutatták át a tartózkodási helyeiket, és mobiltelefonokat, készpénzt, valamint a vagyonvisszaszerzés érdekében egy személygépkocsit is lefoglaltak. A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság munkatársai tovább nyomoznak az ügy bűnelkövetői körének szélesítése és a tettestársak azonosítása, felkutatása és elfogása érdekében.

A kibercsalás résztvevőit információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és pénzmosás bűntettével gyanúsították meg. A nyomozók a bűncselekmény szervezőjét őrizetbe vették, társai szabadlábon védekezhetnek.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.