Vádat emeltek a ferencvárosi erőszaktevő ellen, aki nőket akart kifosztani és megerőszakolni + videó

Game over.

Forrás: Ügyészség2023. 11. 10. 11:56
Man's,Hand,Holding,A,Woman,Hand,For,Rape,And,Sexual szexuális erőszak, erőszak
1240921960 Fotó: Tinnakorn jorruang
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emelt egy többszörösen büntetett 31 éves férfival szemben a Budapesti IX. Kerületi Ügyészség. A férfi tavaly több nőt támadott meg Ferencvárosban. Kettőt megpróbált megerőszakolni, két másik nőtől pedig késsel fenyegetve egy mobiltelefont rabolt.

A vádirat szerint a férfi még tavaly július 31-én, hajnalban, a IX. kerület, Soroksári úton lévő egyik szórakozóhely közelében észrevett egy nőt, aki éppen egyedül volt, odalépett hozzá, majd azonnal rátámadt. A vádlott 

megragadta a sértett torkát, egy bokorhoz lökte, befogta a száját, és felszólította, hogy ne merjen sikítani, különben leszúrja.

Ezután közölte a nővel, hogy szexuális aktust akar vele létesíteni, majd fogdosni kezdte. A sértett kihasználva azt, hogy a vádlott egy kis időre az egyik kezével elengedte, kirántotta magát a férfi fogásából, és elmenekült.

Nem sokkal később, szeptember 5-én éjjel, a IX. kerület, Soroksári úton ismét felfigyelt egy egyedül hazafelé tartó nőre, akit követett. Egy fás, bokros területen a férfi rátámadt a sértettre, a földre teperte, majd fogdosni és erőszakoskodni kezdett vele. A támadó közölte, hogy vele is szexuális aktust akar létesíteni, és 

ha a nő hagyja magát, hamarabb végeznek.

 A sértett próbált ellenállni, közben hangosan kiabált, ezért a férfi őt többször nagy erővel fejen ütötte. A nő folyamatosan védekezett, végül sikerült kiszabadulnia a vádlott fogásából, és az értékeit hátrahagyva elmenekült. A vádlott magával vitte a sértett táskáját, amelyben mobiltelefon, bankkártyák és személyes okmányok voltak. A sértett zúzódásos jellegű sérüléseket szenvedett, azonban a támadás alkalmas volt súlyosabb sérülések okozására is, azok elmaradása csak a szerencsének volt köszönhető.

Ezután másfél órával az előző támadás után, szintén a IX. kerületben két nőt rabolt ki. A férfi odament a padon ülő sértettekhez, megszólította őket, majd egy hirtelen mozdulattal felkapta az egyik nő padon lévő mobiltelefonját. Az elkövető elővett egy bicskát, és megfenyegette őket, hogy ha bármit tesznek, megszúrja őket. A két nő a félelmében nem mert ellenkezni, felálltak a padról, és eltávolodtak a vádlottól, egy forgalmasabb helyre mentek, ahol egy büfében dolgozó férfi – látva a két nő ijedtségét – felajánlotta nekik a segítségét. A sértettek elmondták, mi történt, és megmutatták a férfinak a közelben tartózkodó vádlottat, aki odament a támadóhoz, és visszaszerzett tőle egy telefont – ami azonban a korábbi szexuális bűncselekmény sértettjének mobiltelefonja volt. A vádlott elfutott a helyszínről, a rendőrök azonban rövid időn belül elfogták.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a büntetett előéletű férfit mint erőszakos többszörös visszaesőt, kétrendbeli szexuális erőszak bűntettével, kifosztás bűntettével, súlyos testi sértés kísérletével, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével, valamint – egy további bolti lopás miatt – lopás vétségével is vádolja. A kerületi ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta annak megállapításával, hogy a férfi feltételes szabadságra nem bocsátható.

A felvételen a vádlott látható a két szexuális bűncselekmény elkövetése előtt, ahogyan a támadásokat megelőzően az áldozatokat követi. 

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.