Edina 2024. február 26.
logo

A DK olyan emberre bízná a honvédelmet, akinek a hadsereg leépítése a programja

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.12.02. 16:40 2023.12.02. 17:06
A DK olyan emberre bízná a honvédelmet, akinek a hadsereg leépítése a programja

Bejelentette programját a Demokratikus Koalíció (DK) árnyékkormánya. Dobrev Klára kijelentette: az egyik legnagyobb biztonsági fenyegetést az Orbán-kormány jelenti. A Fidesz szerint a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal a kormányzása alatt már megmutatta, hogy mit jelent nekik a haza védelme.

– Magyarország biztonságára a dollárbaloldal jelent veszélyt, mert külföldi megrendelőik kedvéért Gyurcsányék háborúba sodornák az országot, újra leépítenék a nemzeti haderőt, elajándékoznák fegyvereinket és feladnák hazánk szuverenitását – reagált a Fidesz a DK honvédelmi árnyékminisztere, Vadai Ágnes programjára.

Dobrev Klára, a DK árnyékkormányának vezetője szerint országunkra nézve az egyik legnagyobb biztonsági fenyegetést maga az Orbán-kormány jelenti, mivel hatalma fenntartása érdekében folyamatosan szembefordul a szövetségeseivel, veszélyezteti Magyarország stratégiai érdekeit. Közben semmibe veszik az EU-t és folyamatosan támadják a NATO-t.

Orbán utolsó csatlósként úgy táncol, ahogy Putyin fütyül. De ha választani lehet Orbán és egy szociáldemokrata kormány politikája között, akkor tessék választani; a NATO védernyőjét szeretnénk látni, vagy a Türk Tanács védjen meg minket?

– tette fel a kérdést Dobrev Klára.

 

A leépítés a program

A Fidesz válaszában rámutatott: a Gyurcsány vezette baloldal a kormányzása alatt már megmutatta, hogy számukra mit jelent a haza védelme:

tönkretették, leépítették a honvédséget, elherdálták a katonai eszközeinket és soha nem látott mélypontra csökkentették a katonai állományt, hiszen a haderőfejlesztést szerintük meg lehet és meg is kell úszni.

– Most is egy olyan emberre bíznák a haza védelmét, akinek a hadsereg leépítése a programja – hangsúlyozta a nagyobbik kormánypárt. Hozzátették: a dollárbaloldal nem érzi a veszélyt, a magyar emberek biztonságával játszik, a készenlét fokozása és a haderőfejlesztés helyett szociális intézménnyé akarja változtatni a haderőt.

Borítókép: Vadai Ágnes (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.