Barna vagy sárga színű az autója? Van egy rossz hírünk! Szürke vagy fehér? Akkor jót is tudunk mondani!

És mi van a piros autókkal?

Forrás: Világgazdaság2023. 12. 19. 14:03
Aerial,View,New,Car,Lined,Up,In,The,Port,For
676056058 Fotó: Avigator Fortuner
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A barna és a sárga autók gyakrabban szenvednek balesetet, mint a más színűek – erre derült fény a carVertical autóipari adatszolgáltató saját adatain alapuló elemzéséből, amelyről a Világgazdaság számolt be.

Az adatok szerint annak, aki szeretné elkerülni az ütközést, érdemes lehet visszafogott fényezést választania, mivel a feltűnőbb színű autók gyakrabban karamboloznak. A felmérés szerint legtöbbször a barna autókban keletkezik kár, ugyanis

a forgalomban lévő barna autók 51 százalékánál jegyeztek már fel káreseményt.

A lista második helyén a sárga szín áll, ezeknek az autóknak 50,6 százaléka keveredett már balesetbe. Megjegyzik, a sárga sportos szín, a tulajdonosokkal előfordul, hogy szeretik rajta felejteni a lábukat a gázpedálon.

Hasonló a helyzet 

a piros autók tulajdonosaival, esetükben 49,8 százalékban jegyeztek fel valamilyen balesetet.

A legbiztonságosabb színek a szürke (44,7 százalék) és a fehér (44,5 százalék), az ilyen színű autók ugyanis állítólag ritkábban karamboloznak. Hogy történik-e baleset, elég sok tényezőtől függ, például az útviszonyoktól és a forgalom erősségétől, de bizonyos autószínek szerepet játszhatnak a vezetők biztonságának megőrzésében.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.