Csúnya baleset lehet a vége a szilveszteri durrogtatásnak

Már lehet kutyabarát tűzijátékot is kapni.

Forrás: Veszprém Vármegyei Hírportál2023. 12. 30. 14:01
tűzijáték Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha nagykorúak vagyunk, csütörtöktől vásárolhatjuk meg az úgynevezett harmadik pirotechnikai osztályba tartozó tűzijátéktermékeket, amelyeket december 31-én 18 órától január 1-jén 6 óráig használhatunk fel – írja a Veszprém Vármegyei Hírportál.

A rendőrség arra is felhívja a figyelmet, hogy az a személy, aki engedély nélkül pirotechnikai tevékenységet végez, vagyis 

a tilalom ellenére petárdát birtokol, illetve felhasznál, 150 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

– hangsúlyozták. Hozzátették: évről évre nem árt hangsúlyozni, hogy a tűzijátéktermékek komoly balesetet okozhatnak, gyereket ne engedjünk a közelébe. 

A lap egy veszprémi árust is megkérdezett, aki azt mondta, néhány éve már kutyabarát tűzijátékot is lehet kapni. Ez utóbbi erős képzavarnak tűnik, hiszen a pirotechnika szerelmesei és az állatbarátok között amióta világ a világ, mindig is ellentét feszült a szilveszteri tűzijátékozás kapcsán, hiszen az éles hallással rendelkező kutyák nehezen viselik a nagy robajjal járó ünneplést, idegesek, feszültek lesznek a hangos effektektől – írják.

Ennek a kutyabarát tűzijátékkal vége lehet, és ha ezt használják (használnák) az ünneplők, nem kell a kedvenceket becsukni és különböző praktikákat alkalmazni megnyugtatásukra. Fontos, hogy a várható nem kutyabarát hangeffektek miatt nagyon figyeljünk a kutyákra – emlékeztetnek.

A Magyar Nemzet korábban már beszámolt róla, hogy hogyan védhetjük meg kedvenceinket szilveszterkor.

Fontos hangsúlyozni: ha tűzijátékozunk, előtte semmiképpen se italozzunk, mert kezünk, szemünk (és a velünk ünneplőké) veszélyben van. Figyeljünk egymásra – hívják fel a figyelmet.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.