Éjféltől árvízvédelmi készültség lesz érvényben Budapesten

Bizonyos helyeken tilos lesz parkolni.

2023. 12. 23. 20:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Duna áradása miatt vasárnap 0.00 órától elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el, vasárnaptól tilos parkolni az alsó rakpartokon – közölte a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az előrejelzések szerint a Duna vízszintje december 25-én, hétfőn érheti el azt a magasságot, amely szükségessé teszi az alsó rakpartok lezárását. Emiatt a Budapest Közút Zrt. már vasárnap, december 24-én elhelyezi a megállást tiltó táblákat a budai és a pesti alsó rakpart teljes hosszában. A korlátozás ellenére ott maradó gépjárműveket hétfő délután elszállítják.

Kitértek arra is, hogy a Fővárosi Csatornázási Művek és a Fővárosi Vízművek megtette a szükséges előkészületeket azért, hogy Budapest vízellátásában és a szennyvízszolgáltatásban ne okozzon fennakadást az áradás.

A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. már szombaton kora délután közölte, hogy megkezdődött az árvízi védekezés Budapesten: zárják a csatornazsilipeket és az alacsonyabb szinten levő felszíni átjárókat. A vízügyi előrejelzések alapján nem zárható ki, hogy a következő napokban egyes fővárosi Duna-szakaszokon akár másodfokú készültségre is szükség lehet. Annál magasabb fokozatot viszont várhatóan nem kell majd elrendelni a folyón levonuló mostani árhullám miatt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Origó/Polyák Attila)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.