Bátor , Ákos 2024. február 27.
logo

Elítélték a főbérlőjét meggyilkoló férfit

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.12.05. 18:47 2023.12.05. 19:05
Elítélték a főbérlőjét meggyilkoló férfit

Nem jogerősen nyolc év börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki 2021 decemberében megölte volt főbérlőjét egy óbudai vendégházban – közölte a Fővárosi Törvényszék kedden az MTI-vel.

A férfi 2020 májusától lakott a sértett által üzemeltetett vendégház egyik lakásában. Kettejük között már a beköltözéstől kezdve elszámolási vita volt, a vádlott pedig 2021 júniusától nem fizette a lakás használati díját.

A főbérlő július és november között legalább hat alkalommal felszólította a férfit arra, hogy szállítsa el onnan a személyes tárgyait, mert megszűnt a lakáshasználati joga. Mindezt a vádlott figyelmen kívül hagyta, birtokvédelmi eljárást kezdeményezett a sértettel szemben, és a felek kölcsönösen rendőrségi feljelentést is tettek egymás ellen – közölték. Hozzátették: további konfliktushoz és rendőri intézkedésekhez vezetett, amikor a sértett a lakásban kezdődő felújítási munkák miatt a vádlott hátrahagyott tárgyait egy zárható konténerben helyezte el.

A vádlott 2021 decemberében egy vadászkéssel felfeszítette a ház, majd a lakás bejárati ajtaját, amelyet észlelve a sértett bejelentést tett a rendőrségen, és maga is az ingatlanhoz ment.

Itt heves vita alakult ki köztük, ami után a vádlott a vadászkéssel egy-egy alkalommal a hasán, a bal vállán és a bal kézfején megszúrta a kezeivel védekezni próbáló főbérlőt, aki a hasát ért szúrás miatt a helyszínen meghalt

– hangsúlyozzák.

A bíróság a férfit bűnösnek mondta ki emberölés miatt, de az ítélet ellen az ügyész súlyosbítás érdekében, míg a vádlott és védője elsősorban téves jogi minősítés, másodsorban pedig enyhítés miatt jelentett be fellebbezést – közölték. Hozzátették: a törvényszék a férfit mellékbüntetésként nyolc évre eltiltotta a közügyektől, és rendelkezett arról is, hogy a vádlott feltételes szabadságra sem bocsátható.

A vádlott bűnügyi felügyeletének fenntartását a felek tudomásul vették, az eljárás a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik – tájékoztatnak.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.