Eltévesztette az évszakot az időjárás, az év végére jön a változás + videó

Enyhén felhős, csapadékmentes és napsütésben gazdag időre lehet számítani. A szél az ország egyes területein azonban megélénkülhet.

2023. 12. 26. 7:41
null
Bátonyterenye, 2022. szeptember 24. A drónnal készített felvételen ködös táj Bátonyterenye közelében 2022. szeptember 24-én. MTI/Komka Péter Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden változóan felhős idő várható az ország nagy részén többórás napsütéssel. A ködfoltok és rétegfelhőzet napközben megszűnnek. Csapadékra nem kell számítani.

A délnyugati szél élénk, kisebb körzetekben erős lesz, majd délutántól az északi megyékben nyugatira, északnyugatira fordul a szél, és akár egy-egy viharos széllökés is előfordulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 16 fok között valószínű.

Késő estére 5 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet.

Este döntően fátyolfelhős lesz az ég, köd és rétegfelhőzet főként a délnyugati tájakon és az északkeleti határ közelében képződhet. Csapadék éjszaka sem várható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet nagyrészt 0 és 5 fok között valószínű, a szélcsendes részeken lehet helyenként gyenge fagy – tájékoztat az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szerdára virradóra a délnyugati országrészben és az Alpokalján tartós, sűrű köd képződik. Szerdán a reggeli óráktól javulnak a látási viszonyok.

 

Milyen idő lesz a következő napokban?

Az átlagosnál (3-4 fok) általában jóval enyhébb időre számíthatunk, csapadék sem valószínű. Az éjszakai órákban növekszik a ködhajlam, nagyobb részeken képződhet rétegfelhőzet, ami megmaradhat nappal is.

Ám az év legvége még tartogathat némi változást. A hét vége felé mozgalmasabbá válik az időjárás.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Komka Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.