Halálos gázolás történt a zuglói körvasúton

Halálra gázolt egy embert a Pilisvörösvárról Rákos állomásra tartó vonat Budapesten szerda délután – tájékoztatta a Mávinform az MTI-t.

Forrás: MTI2023. 12. 13. 19:34
Budapest, 2022. január 29. A MÁV-Start Zrt. Stadler KISS (Komfortabler Innovativer Spurtstarker S-Bahn-Zug), a svájci Stadler Rail által gyártott, egyik emeletes, elektromos meghajtású korszerû motorvonata halad át a Rákosrendezõ MÁV pályaudvaron, a Nyugati pályaudvar felé. A pályaudvar 1891 körül került a MÁV érdekeltségébe, és az elkövetkezõ közel száz évben az egyik legjelentõsebb hazai teherpályaudvarrá vált. A rendszerváltás után ez a pályaudvar is jelentõségét vesztette, miután itt 1990-ben leállt a kocsirendezés. A terület ideális elhelyezkedése miatt már számos terv készült a terület rekultivációjával és az ingatlanberuházások, létesítmények építésével kapcsolatban, ahogyan a közlekedés fejlesztésére is több elképzelés született. Érdekesség, hogy az állomásépület és a vasutaslaktanya épülete a 14. kerület helyi védettsége alatt áll. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baleset nem sokkal fél öt előtt történt Zugló és Pestújhely határán, a körvasúton.

A baleset következtében este jelentősen változik az S76-os vonatok közlekedése, számos járat kimarad vagy rövidített útvonalon halad.

Az érintett szerelvény utasait átszállítják egy másik vonatra, amellyel Rákosig mehetnek tovább.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a vonaton több mint százan utaztak. A tűzoltók segítenek abban, hogy az utasok biztonságosan át tudjanak szállni a helyszínre érkező mentesítő járatra.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.