Hazatérhetett a Nemzeti színésznője

Szász Júlia mellkasi sérüléseket szenvedett.

2023. 12. 05. 6:35
Forrás: Borítókép: Szász Júlia (Fotó: Bach Máté)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét hazatérhetett a kórházból Szász Júlia, a Nemzeti Színház művésznője, aki november elején egy előadás alatt szenvedett balesetet. A Semmelweis Egyetem klinikáján kezelt színésznő először november közepén hagyhatta el az egészségügyi intézményt, de a hónap végén ismét felkereste a traumatológiai osztályt.

Az orvosi egyetem akkori közleménye szerint 

a Nemzeti Színház művészének állapota stabil, de a kisebb mellkasi sérülése további orvosi beavatkozást igényelt. Hozzátették, várhatóan hamarosan elhagyhatja a Traumatológiai Klinikát. 

Ismert, a Rómeó és Júlia című eladás alatt Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó, a Nemzeti Színház művészei szenvedtek balesetet. A sajnálatos események miatt elismerve vezérigazgatói felelősségét, Vidnyánszky Attila lemondott a Nemzeti Színházban betöltött posztjáról. Döntéséről tájékoztatta Csák János kulturális és innovációs minisztert, aki a Kulturális és Innovációs Minisztérium közleménye szerint a színházban történt balesettel kapcsolatos vizsgálat lezárulta után foglalkozik a kezdeményezéssel. Mint írták, 

Vidnyánszky Attila addig is maradéktalanul ellátja a színház vezetésével összefüggő feladatait, a minisztérium pedig továbbra is folyamatos kapcsolatot tart az intézménnyel és figyelemmel követi a vizsgálati eljárást.


Ezzel párhuzamosan a rendőrség is nyomozást indított, hogy tisztázzák, terhel-e bárkit is büntetőjogi felelősség a baleset kapcsán. 

A balesetről Vidnyánszky Attila a Magyar Nemzetnek adott interjújában beszélt.

 

Borítókép: Szász Júlia (Fotó: Bach Máté)

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.