Kázmér 2024. március 4.
logo

Így működik az új üvegvisszaváltó automata + videó

Magyar Nemzet
2023.12.08. 22:43
Így működik az új üvegvisszaváltó automata + videó

Új, átgondolt és környezetbarát üvegvisszaváltási rendszer indul januártól – emlékeztetett Szentkirályi Alexandra, aki megmutatta, hogy néz majd ki az új üvegvisszaváltó automata. Most egy videóból az is kiderült, hogyan működnek a készülékek.

A REpontok januártól kerülnek a nagyobb boltokba. Ezzel párhuzamosan az új, matricával ellátott palackok, üvegek és üdítős dobozok is forgalomba kerülhetnek, amiket vissza lehet váltani az automatáknál, vagy az olyan REpontokon, ahol beveszik őket.

Ötven forint jár minden palack után, amivel a körforgásos gazdaság felé teszünk komoly lépéseket

 – derült ki a kormányszóvivő bejegyzéséből. Hozzátette: Minél többen visszaviszik a palackokat, annál többet teszünk a környezetünkért. Arra kell figyelnünk, hogy visszavinni az ép, új logóval ellátott palackokat, sérülésmentes vonalkóddal tudjuk csak.

Szentkirályi Alexandra az új videóban azt is bemutatta, hogyan kell majd használni a visszaváltópontot. A kormányszóvivő ismertette: a palackért járó ötven forintot levásárolhatjuk a boltban, elkérhetjük a kasszánál, de dönthetünk úgy is, hogy jótékony célra ajánljuk fel az összeget.

Borítókép: Szentkirályi Alexandra a REpontnál (Fotó: Youtube)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.