Két ember meghalt a Wekerlén

Kigyulladt egy lakás.

2023. 12. 11. 8:55
tűzoltás tűzoltók lángok Forrás: Országos Tűzmegelőzési Bizottság
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két személy vesztette életét abban a lakástűzben, amely hétfőn reggel történt a főváros XIX. kerületében. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint Kispesten, a Wekerle telepen egy ötven négyzetméteres lakás gyulladt ki. A tűzoltók percek alatt a helyszínre értek, és hamar megfékezték a lángokat.

Az egységek átvizsgálták a sűrű füsttel telítődött ingatlant, a lakás egyik helyiségében

két embert találtak, akiknek az életét már nem lehetett megmenteni.

A szobában egy ágy égett, a lángokat egy harmadik ember próbálta megfékezni, őt füstmérgezéssel szállították kórházba. A körülmények tisztázása érdekében a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indít.

A leggyakrabban nyílt láng használata, elektromos probléma, a fűtési rendszer hibája, főzés, vagy dohányzás vezet lakástűzhöz. A tragédiák és nagyobb tüzek megelőzése érdekében érdemes füstérzékelőt beszerezni.

 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Országos Tűzmegelőzési Bizottság)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.