Magyarország a Nyugat része, csak megmaradt normálisnak + videó

Szánthó Miklós felszólalt a New York Young Republican Club gáláján, ahol beszédet mondott Donald Trump is.

2023. 12. 11. 12:14
TRUMP, Donald
New York, 2023. december 10. Donald Trump volt amerikai elnök beszédet mond a New York-i Fiatal Republikánusok Klubjának gálaestjén, New Yorkban 2023. december 9-én. MTI/EPA/Sarah Yenesel Fotó: Sarah Yenesel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A magyar jobboldal kézjegyét jelentő koktél receptjének titkos és szent összetevői: az Isten, a család és a haza – mondta Szánthó Miklós az Egyesült Államok egyik legrégebbi republikánus szervezetének, a New York Young Republican Clubnak a gáláján. A rendezvény társszervezője, az Alapjogokért Központ főigazgatója a beszédében úgy fogalmazott:

Magyarország a Nyugat része.

Fontosnak nevezte az együttműködést az amerikai republikánusokkal, akik a magyar politikai tapasztalathoz képesek hozzáadni az amerikai hatalmi erőt. Elmondta, hogy Magyarországnak az alapot a hagyományos zsidó–keresztény közösségek jelentik, amiben fontos szerepet játszik a házasság intézménye és a gyerekek nevelése.

És végül hozzáadjuk a nemzeti identitás, a nemzeti büszkeség fűszerét, és természetesen a határok védelmét

 – hangsúlyozta Szánthó Miklós.

A gálaest fő beszédét Donald Trump volt elnök tartotta, aki ismét indul a republikánus elnökjelöltségért. Trump az egyórás felszólásában egyebek mellett kifejtette, hogy a 2024-es elnökválasztás a megszokottnál is fontosabb lesz az Egyesült Államokban. Megjegyezte, hogy

2016-ban a bevándorláspolitikája volt az a tényező, amely hatalomra segítette, és úgy vélekedett, hogy jelenleg sokkal mélyebb migrációs krízissel néz szembe az Egyesült Államok, mint akkor.

A mostani amerikai kormányt azzal vádolta meg, hogy intézményeit fegyverként használja politikai ellenfeleivel szemben, és a legújabb átverésnek nevezte azt az állítást, hogy ő, Donald Trump fenyegetést jelent a demokráciára.

 

Borítókép: Donald Trump felszólalása (Fotó: MTI/EPA/Sarah Yenesel)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.