Mikor történik már valami? – Karácsony Gergely nem akarja meghallani a budakesziek segélykiáltását

Karácsony Gergely, ismételten gyors intézkedést kérek! – ezzel a mondattal szólította fel a főpolgármestert Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere. A kisváros vezetője egy levelet is bemutatott, amelyben jelzi, hogy gyakori defektek, tengelytörések történnek a Budakeszi úton a mély kátyúk miatt. A lakók szerint az elmúlt öt évben rohamosan romlik a Budakeszi út felső szakászának az állapota, mára a teljes útburkolat cseréjére lenne szükség. Azonban a Zsámbéki-medence lakói hiába várják a segítséget, a főváros nem tesz semmit az útburkolat javítása érdekében.

2023. 12. 09. 9:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ma szörnyű élményünk volt ismét, a héten a sokadik defekt a Budakeszi úton! Mikor történik már valami? Mennyi autónak kell tönkremenni? – posztolta ki az egyik lakos segélykérő kiáltását Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere. A Budakeszi út az egyetlen útvobal a Zsámbéki -medencében, amely a településeket összeköti Budapest forgalmas csomópontjával.  A forgalmas út a Szilágyi Erzsébet fasorba torkollik, onnan a Széll Kálmán térre érkeznek be az agglomerációból közlekedők, akár személy-gépjárművel, akár menetrend szerinti buszokkal. 

A forgalmas úton nemcsak autók, hanem a 22-es buszcsalád és számos Volánbusz-járat is közeledik többek között Budakeszin át Telkire, Budajenőre, Zsámbékra, Tökre, Perbálra és Pátyra.

− Karácsony Gergely, ismételten gyors intézkedést kérek! – szólította fel a főpolgármestert Győri Ottilia polgármester, aki hivatalos levélben részletezte a térség súlyos közlekedési problémáit, amely megoldása a főváros hatáskörébe tartozik. 

 Budakeszi határa és a Budai Központi Bíróság közötti szakaszon olyan mély kátyúk keletkeztek, amelyek balesetveszélyesek, kárt tesznek az autókban, gyakoriak a defektek és a tengelytörések.

– áll a főpolgármesternek címzett levélben. 

 

– A helyi lakosok panaszát tolmácsolva kérem, az érintett teljes útszakasz átvizsgálását és a szükséges burkolatjavítások mielőbbi elvégzését – írta levelében a polgármester. 

A lakosok szerint a kátyúk betömködése csak pillanatnyi megoldás, az egész útszakasz teljes burkolatcseréjére lenne szükség. Erről a Budakeszi Polgármesteri Hivatal többször adott tájékoztatást a fővárosnak, ám eddig nem történt semmi.

Az ügyben kerestük a fővárost és a Budapest Közút Zrt.-t, amennyiben válasz érkezik, közöljük az álláspontjukat.

Borítókép: Budakeszi út (Fotó: Google maps)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.