Reszketnek a betörők: elkapták a hosszú ideje fosztogató szegedi rablóduót

Hosszú bűnsorozat ért véget Szegeden, ugyanis a helyi nyomozók elkaptak egy már másfél éve tevékenykedő rablópárost.

Forrás: Police.hu2023. 12. 01. 19:13
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két rablót fogtak el a szegedi nyomozók a napokban. A gyanú szerint a feltételezett elkövetők november 30-án betörtek egy szegedi lakásba, ahonnan csaknem hárommillió forint értékben loptak pénzt és ékszereket adta hírül a Rendőrség.

A lefoglalt készpénz (Fotó: Rendőrség)

A nyomozók azonosították a párost, majd néhány órán belül elfogták és előállították őket a Szegedi Rendőrkapitányságra. Nem ez volt az első betörésük, ugyanis 2022 áprilisában 

szintén egy szegedi lakásba jutottak be, akkor 200 ezer forinttal távoztak a helyszínről.

Az azóta eltelt másfél évben többször törtek be különböző ingatlanokba, ezalatt összesen több mint negyvenmillió forint értékű kárt okoztak a sértetteknek. A rendőrök a kutatás során pénzt és telefonokat foglaltak le.

A detektívek őrizetbe vették a 47 és 38 éves makói férfit, és kezdeményezték letartóztatásukat. Lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás.

A lefoglalt értékek (Fotó: Rendőrség)

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.